Federatia Romana de Tenis (FRT) a organizat ieri o conferinta de presa in care a dat publicitatii una din cele mai importante vesti din "sportul alb", din perioada post-comunista: inceperea reconstructiei Centrului de Tenis al federatiei. Proiectul are o valoare de patru milioane de euro, iar demararea reconstructiei bazei sportive s-a facut deja, desi oficialii FRT nu au disponibili momentan decat 10% din suma totala, bani proveniti de la un sponsor important al forului.

Baza sportiva va fi una ultramoderna, oficialii dorind realizarea unor dotari mai mult decat necesare: terenuri, hotel, restaurant, cantina, birouri, un centru de recuperare. Presedintele Federatiei Romane de Tenis, fostul campion mondial Ilie Nastase, si-a exprimat satisfactia pentru demararea acestui proiect: "Realizam ceea ce ne-am dorit de mult timp. Un al doilea centru de antrenament al federatiei, care sa se numeasca Tenis Club Roman Doherty, cum se numea si acum o suta de ani. Complexul va fi construit pentru copiii care vor sa faca performanta". Fostul mare jucator a declarat ca eforturile federatiei nu se vor opri aici: "Vom continua cu ce vom lua pe drum. Ma mai duc eu la cersit, se mai duce domnul tiriac... Daca stiti pe cineva care doreste sa se asocieze cu noi sa construiasca astfel de baze sportive, cu mare placere, noi nu putem sa demaram astfel de proiecte singuri".

Fosta mare glorie a "sportului alb" romanesc a fost completata si de directorul forului, Dumitru Haradau: "Dorim sa facem din acest centru unul pe care Federatia Romana de Tenis il merita, macar pentru faptul ca Romania l-a dat pe Ilie Nastase. Centrul acesta va trebui sa aiba absolut totul, din toate punctele de vedere, unde copiii sa vina cu placere sa se pregateasca. ii invitam la Centrul de Tenis pe toti oamenii care au responsabilitati generale in Romania, sa le aratam ce facem noi".

Haradau a declarat ca este constient de faptul ca federatia mai are multe de facut: "Sunt foarte multe lucruri care trebuie facute in tenisul romanesc. Noi, conducerea federatiei, in fruntea careia se afla cei mai experimentati oameni din tenisul romanesc, am facut foarte multe lucruri pentru dezvoltarea tenisului in Romania, dar trebuie sa mergem mai jos, spre cluburi, cu care avem o relatie stransa, suntem o familie. Va trebui insa sa strangem randurile, pentru ca trebuie sa intreprindem si o schimbare de mentalitate".

Directorul federatiei stie care este punctul nevralgic al tenisului in Romania: "Romania nu are o scoala de tenis. Sigur, am avut varfuri fantastice. Discutam cu antrenorii si cluburile sa vedem cum punem bazele, fundatia, pentru ca dupa aceea sa construim performanta foarte inalta. Tenisul se afla intr-o schimbare continua, aceste schimbari se fac foarte rapid, iar noi trebuie sa tinem pasul cu acest ritm".

Capitanul nejucator al reprezentativei Romaniei de Cupa Davis, Florin Segarceanu, a vorbit despre sansele echipei noastre de a invinge Franta in luna februarie: "Este foarte adevarat ca Franta este favorita, data fiind forma actuala a francezilor, noi nu avem nici palmaresul lor. Ceea ce ne bucura pe noi in acest moment este ca avem doi jucatori care au o forma fizica foarte buna, prin acest lucru putem chiar sa-i surprindem pe francezi".

Segarceanu a mai precizat ca aceasta intalnire mai depinde si de alti factori: "Sunt foarte multumit de pregatirea pe care am efectuat-o la Brasov. Iar eu cred ca daca Pavel si Hanescu vor obtine rezultate bune la turneele de la inceputul anului viitor, premergatoare meciului de Cupa Davis, vom face o partida buna si, de ce nu, chiar sa castigam".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.