Duminica, dupa incheierea partidei Cetate Deva - Rulmentul Brasov, incheiata cu victoria gazdelor cu scorul de 22-19 (12-9), finantatorul campioanei en-titre si detinatoarea Challenge Cup a lansat un atac deosebit de dur atat la adresa celor doi "cavaleri ai fluierului", Lascu si Sas, cat si la adresa presedintelui Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu: "inca din primul moment, arbitrii nu ne-au lasat sa jucam. Am mai inaintat un raspuns impotriva lor, dar nici macar un raspuns nu ni s-a dat. Acum au fost trimisi din nou de Gatu. si ei, ca si noi, sunt in postura de victime, nu sunt de ei de vina. Sunt amenintati si trecuti pe linie moarta daca nu executa ce li se zice. Gatu este un aservit nu cuiva anume, ci unui scop pe care toata lumea il stie". Oficialul brasovean facea referire la acuze mai vechi la adresa sefului handbalului romanesc, invinovatit de dorinta de a-si impune punctele de vedere.

Teodor Florescu si Mariana Tarca nu au fost prezenti la Comisia de Disciplina din cauza faptului ca Rulmentul avea programat un nou meci in campionat, insa omul de afaceri brasovean l-a mai acuzat pe Gatu si de faptul ca refuza cu indarjire constituirea unei Ligi Profesioniste.

Contactat de "Curentul", presedintele FRH nu a dorit sa ofere o replica: "Nu comentez nimic pana la sedinta Comisiei de Disciplina. Este un punct de vedere unilateral. Am facut un memoriu la comisie pentru acest atac virulent, pentru ca ei sunt abilitati sa se ocupe de astfel de cazuri. Din acest motiv ma abtin de la a face comentarii. Acest caz va fi pus pe ordinea de zi, iar domnul Florescu va trebui sa vina cu argumente nu numai referitoare la acest litigiu, ci si cu dovezi ca orice arbitru din Romania a avut vreo discutie cu mine in care eu sa ii spun sa arbitreze in vreun fel sau altul".

Cristian Gatu a tinut insa sa-si exprime mirarea in ceea ce priveste acuzele brasovenilor la adresa arbitrilor: "A doua zi dupa acel meci s-a constituit o comisie, care nu a fost a luŽ mama, care a vazut meciul pe o caseta, iar membrii acelei comisii, sapte la numar, au dat calificativul de bine. De la bine la a fura este cale lunga".

Cel mai inalt oficial al handbalului romanesc l-a atentionat pe Teodor Florescu ca nu este informat: "in discutia referitoare la Liga Profesionista de Handbal este un amanunt care nu este cunoscut, chiar si de cei de la Brasov. Nu numai ca sustin ideea infiintarii unei Ligi. Am facut nenumarate, si cand spun nenumarate spun de la patru in sus, intalniri cu conducatorii cluburilor in care le-am solicitat sa treaca la profesionism, sa-si faca Liga. Federatia nu face Liga, ci se ocupa de echipele nationale. Ele trebuie sa se organizeze intr-o Liga.

De altfel, au fost anuntati la inceputul acestui sezon ca la terminarea sezonului in curs, se trece intr-o Liga profesionista. Liga Nationala Profesionista nu poate exista fara conducatorii cluburilor. Ca la fotbal, din pacate". Gatu a declarat ca insusi Teodor Florescu a respins recent organizarea unui astfel de for: "Dar Federatia a trebuit sa aiba aceasta initiativa, care a fost a mea personala, chiar de acum doi ani de zile si mi s-a spus, chiar de catre reprezentantii clubului brasovean, ca nu este momentul. si atunci, nu inteleg afirmatiile domniei sale".

Mai mult, presedintele federatiei a lasat sa se inteleaga faptul ca sunt alte interese la mijloc care ar impiedica infiintarea unei Ligi Profesioniste: "Din punctul meu de vedere, toate cluburile din Romania ar putea indeplini conditiile de club profesionst, daca ar albi banii".