Steaua este pe punctul de a da lovitura pe piata transferurilor, incercind sa aduca in Ghencea un alt brazilian. Este vorba despre un fundas dreapta, care a fost titular in finala Campionatului Mondial al Cluburilor, cistigata de echipa sa, Internacional Porto Alegre, in fata Barcelonei. Pe numele sau real Marcos Venancio de Albuquerque, se pare ca aparatorul ar fi semnat deja

Vizita managerului Stelei, Mihai Stoica, in Brazilia, incepe sa dea roade. Dupa ce l-a transferat pe portarul Andrey, de la Figueirense, Steaua este pe punctul de a mai aduce un brazilian. De aceasta data, numele celui vizat este unul mult mai important, ros-albastrii fiind pe punctul de a transfera, nici mai mult nici mai putin, un campion mondial, de la Internacional Porto Alegre.

Este vorba despre fundasul dreapta Marcos Venancio de Albuquerque, cunoscut sub numele de "Ceara". "Sintem pe punctul de a transfera un jucator brazilian, care va fi o mare surpriza pentru fotbalul romanesc", declara zilele trecute stelistul.

Intrebat daca este un fotbalist cu nume in Tara Cafelei, Stoica a replicat: "Nu este neparat un jucator cu nume, dar joaca la o formatie importanta din campionatul brazilian". Mai mult, oficialul ros-albastrilor a declarat ca discut iile vor continua in aceasta saptamina, deoarece echipa la care activeaza acest jucator mai are de disputat un meci important, ceea ce duce direct la campioana mondiala a cluburilor.

Un alt indiciu, care il vizeaza pe "Ceara", a fost dezvaluit tot de managerul stelist: "Acest fotbalist nu este cunoscut, ca si Andrey, dupa numele lui real, ci are o porecla". De altfel, fundasul de banda, vizat de ros-albastri, este singurul care, alaturi de "Indio", are un supranume, doar ca acesta din urma nu ar putea intra in calculul unui transfer, avind 31 de ani.

In virsta de 26 de ani, "Ceara" este titular de drept la Internacional, el jucind din primul minut si contra Barcelonei, in finala Campionatului Mondial al Cluburilor, cistigata de brazilieni, cu 1-0. Desi intrat in atentia mai multor cluburi importante din Vest, fundasul dreapta ar putea ajunge in Ghencea, daca discutiile privind transferul sau s-au purtat inaintea finalei si daca a semnat deja un precontract cu Steaua.

Varianta de rezerva

Daca nu va reusi sa-l transfere pe Ceara, Steaua are si o varianta de rezerva. Francezul Marc Pfertzel, care evolueaza la Livorno, se afla in atentia clubului din Ghencea, dupa ce in vara campioana si-a manifestat interesul pentru fundasul de banda dreapta, dar, pentru ca cerea un salariu prea mare, a fost adus israelianul Klemi Saban. Cosmin Olaroiu l-a urmarit pe francez in acest week-end.

Oprita s-a operat ieri

Mijlocasul ros-albastrilor, Daniel Oprita, a fost supus, ieri, unei interventii chirurgicale la genunchi, dupa accidentarea suferita in ultima partida a sezonului de toamna, de la Craiova. In prealabil, stelistul efectuase o artroscopie, pentru a se stabili exact diagnosticul, iar mai apoi a intrat in sala de operatie. In aceste conditii, se estimeaza ca Oprita va reveni pe gazon in aproximativ trei luni, urmind a pierde dubla mansa cu FC Sevilla, din 16-imile Cupei UEFA, din februarie.

Atentie la Sevilla!

Laurentiu Rosu a prins ultimele 20 de minute in meciul pe care echipa sa, Recreativo Huelva, l-a pierdut acasa, scor 1-3, in fata viitoarei adversare a Stelei, FC Sevilla. "E o echipa buna si o spun si rezultatele. Se vede ca au batut Realul si sint pe primul loc in campionat. In meciul cu noi au jucat foarte bine pe contraatac si asa ne-au batut. Sevilla are jucatori valorosi pe toate liniile. Arma lor principala e contraatacul", a declarat fostul stelist.

Intrebat daca Steaua are vreo sansa in fata spaniolilor, mijlocasul a spus: "Daca va recupera mingea atunci cind Sevilla scapa pe contraatac, Steaua are sanse sa mearga mai departe".

MARCOS VENANCIO DE ALBUQUERQUE CEARA

Data nasterii: 16.06.1980
Locul nasterii: Crato, Ceara, Brazilia
Inaltime: 1,75 metri
Greutate: 78 kg
Cariera:
-2000-2001: Portuguesa Santista
- 2001: Santa Cruz
-2002: Botafogo
-2002-2003: Coritiba
-2004-2005: Sao Caetano
-2006: Internacional Porto Alegre
Palmares: Campionul statului Parana - 2003
Campionul statului Sao Paulo - 2004
Copa Libertadores (cu Internacional) - 2006
Campionatul Mondial al Cluburilor (cu Internacional) - 2006


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.