Adrian Mutu s-a destainuit duminica seara, la OTV, unde a explicat cum a atins forma buna din acest moment. Ajuns pe primul loc in topul golgeterilor din Serie A, Briliantul afirma ca succesul sau i se datoreaza in mare masura antrenorului Prandelli. Adi spune ca, in perioada Chelsea, Mourinho il indemna sa nu vina la convocari

Dupa mai mult timp, in care a incercat sa se regaseasca, Adrian Mutu arata ca straluces te din nou. Intr-o perioada relativ scurta si-a facut ordine in viata personala, iar pe plan profesional s-a integrat intr-o formatie, Fiorentina, ai carei fani sint, acum, la picioarele lui. Noul golgeter al Seriei A s-a destainuit duminica seara, la emisiunea Fanatik show, explicind cum a reusit sa ajunga atit de sus.

"E un sentiment de fericire, profund, dar trebuie sa ramin cu picioarele pe pamint. Se asteapta astfel de lucruri de la mine. Ma bucur, insa, ca rasplatesc increderea acordata de antrenor", a spus Mutu. Atacantul Fiorentinei considera ca forma sa buna i se datoreaza in mare masura lui Prandelli, tehnicianul echipei viola: "Mister e un antrenor deosebit. Ne cunoastem bine, sintem apropiati, ca doi frati. Ma intelege foarte bine si reuseste sa acopere defectele mele. Stie cind sa lase de la el. E de ajuns sa se uite la mine si sa vada care este starea mea de spirit".

Fotbalistul a facut si o paralela intre actualul tehnician si excentricul Murinho, cu care a lucrat la Chelsea. "E o diferenta enorma. In primul rind, Prandelli nu ar putea avea atitudinea pe care o avea Mourinho. Cind eram in Anglia si am luat amenda, pentru ca am venit la nationala, mi-a zis <>. E un limbaj pe care l-a folosit de mai multe ori", s-a destainuit Mutu.

Briliantul crede ca perioada Juventus a fost, insa, momentul cheie al carierei sale: "Jucam si mijlocas dreapta, si stinga, iar eu acceptam orice, pentru ca veneam dupa un episod greu. Nu puteam sa fac nazuri, deoarece aveam nevoie sa joc. Capello mi-a dat incredere si ii voi multumi toata viata pentru asta".

Dezamagit de scor

In ciuda celor doua goluri inscrise in poarta lui Milan, Mutu spune ca este dezamagit de rezultatul meciului, 2-2. "Prima intrebare, de dupa partida, a jurnalistilor italieni, a fost daca sint suparat si le-am spus ca da. Pe mine ma bucura cel mai mult golurile care aduc puncte multe. De data aceasta, am obtinut doar un egal si este normal sa fiu preocupat, in primul rind, de soarta echipei", a povestit atacantul.

Ochit de hoti

Internationalul a povestit o intimplare petrecuta chiar duminica, atunci cind a fost aproape sa devina victima unui hot de buzunare: "Eram cu sotia intr-un supermarket din Italia si l-am prins pe un romn cu mina in buzunarul meu. Mi-a spus ca vroia un autograf".

"Sint patriot"

Fotbalistul Fiorentinei a atins subiectul echipa nationala si s-a declarat patriot pina in maduva oaselor: "Se spune ca dau mai mult la Fiorentina decit la nationala. Nu este adevarat. Eu sint patriot pina la ultima picatura de energie si iubesc echipa nationala. Domnul Piturca avea dreptate cind spunea ca la fiecare convocare se face cite un scandal, din nimic".

Mutu a explicat care este diferenta dintre evolutiile sub bagheta lui Victor Piturca si cele de la club: "Joc acelasi lucru, numai ca domnul Piturca imi cere sa vin putin inapoi. Eu nu am probleme, joc orice. Respect ideile tactice ale antrenorului. Daca nu dau gol, dar reusesc o pasa decisiva, inseamna ca mi-am facut datoria. Asta e important", a spus fotbalistul.

Mai joaca patru ani

Adrian Mutu a dezvaluit ca a planuit deja cind se va retrage din activitatea fotbalistica. "Mai joc doar patru ani, atit cit mai am contract cu Fiorentina. Retragerea mea din fotbal va fi definitiva. Vreau sa fac si altceva, dupa fotbal", a spus Mutu, care a lasat totusi o portita intredeschisa pentru o eventuala oferta de la Dinamo: "Daca domnul Borcea ma va dori, as mai putea juca inca un an in plus. Pentru Dinamo, ca si pentru FC Arges, as face orice".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.