Brazilienii de la Internacional Porto Alegre au invins ieri la Yokohama, scor 1-0, pe FC Barcelona in finala CM al cluburilor si au devenit cea mai buna echipa din lume in 2006
Omul decisiv pentru Internacional Porto Alegre a fost atacantul Luiz Adriano, care a marcat singurul gol al meciului in minutul 81, profitand de erorile in lant ale apararii catalane. "Extraterestrii" nu si-au aratat muschii decat in prima repriza, cand Ronaldinho a fost de doua ori aproape de gol. Brazilienii au echilibrat partida in a doua repriza si au inscris la practic singura ocazie de gol avuta.

Infiintat in anul 1909, clubul Internacional Porto Alegre a incheiat prin victoria de ieri un an de exceptie in care a castigat pentru prima data in istorie Coppa Libertadores. Barcelona este la al doilea esec extern dupa ce, in august, a pierdut fara drept de apel, scor 0-3, Supercupa Europei, in fata celor de la FC Sevilla. Pentru elevii lui Abel Braga, victoria de ieri este o adevarata lovitura de imagine, deoarece, in Japonia, Alegre a castigat titlul de cea mai buna echipa din lume chiar in fata campioanei Europei, FC Barcelona. Bucuria sud-americanilor a fost la final totala, mai ales ca spaniolii declarasera in mai multe randuri ca isi doresc trofeul, care le lipseste din palmares.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.