Mutu este noul imparat al fotbalului italian. Atacantul roman a urcat pe primul loc in clasamentul golgeterilor din Serie A, dupa ce simbata seara a marcat doua goluri in poarta formatiei AC Milan, intr-o partida pe care Fiorentina a terminat-o la egalitate, scor 2-2, pe "Artemio Franchi" din Florenta. Milan a deschis scorul in debutul meciului (`4), insa Mutu a restabilit egalitatea in minutul 20, transformind o lovitura de la 11 metri.

In repriza secunda, "Briliantul" a dus scorul la 2-1, cind mai erau 14 minute de joc. Revenirea milanezilor s-a produs la una dintre ultimele faze, acelasi Gilardino salvind "diavolul" de o noua infringere in campionat. In urma acestui rezultat, Fiorentina a acumulat 12 puncte, in timp ce Milan are o zestre de doar 14 puncte. Trebuie reamintit faptul ca ambele formatii au fost penalizate ca urmare a scandalului "Calciopoli".

Golgeter in "Serie A"

Dupa 16 etape disputate in Serie A, Adrian Mutu are 9 goluri marcate si anunta un sezon la fel de tare precum cel reusit in tricoul Parmei, in 2003, pe cind era coechipier cu Adriano. Momentan, Mutu se afla la egalitate cu Rigano (Messina) si Totti (AS Roma) in fruntea clasamentului golgeterilor. De precizat faptul ca in urma cu trei ani, internationalul roman reusea sa inscrie 22 de goluri in 36 de partide disputate pentru AC Parma. In Italia, Mutu are un total de 61 de goluri in cele 160 de partide disputate, fie ca a evoluat pentru Inter Milano, Verona, Parma, Juventus sau Fiorentina.

A iesit la 2-1: "M-am lovit la umar"

In pofida prestatiei excelente din meciul cu AC Milan, Mutu s-a declarat dezamagit de faptul ca echipa sa a fost egalata pe finalul intilnirii si a ratat, astfel, cele trei puncte puse in joc. "Am ajuns la noua goluri inscrise si sint multumit, dar as fi fost si mai bucuros daca Fiorentina cistiga. Asa, insa, ramin si cu un mare regret. Puteam invinge o echipa de top, era important pentru noi toti si pentru atmosfera din lot. Cu toate acestea, eu sint optimist si vad jumatatea plina a paharului", a spus Mutu. Internationalul "viola" a anuntat ca s-a accidentat in urma unui duel cu un adversar, motiv pentru care a si solicitat sa fie schimbat, la scorul de 2-1: "Initial, cerusem sa fiu inlocuit mult mai devreme, dar, cum nu s-a putut, am ramas pe teren si chiar am reusit sa mai dau un gol. Simt dureri la umar si va trebui sa fac un control amanuntit, pentru a sti cu exactitate despre ce este vorba".

Presa il lauda

Prestatia lui Adrian Mutu a stirnit numeroase elogii in presa italiana. Sub titlul "Imparatul Mutu", cotidianul "Gazzetta dello Sport" a scris: "Este usor sa-i dai coroana si sceptrul lui Adrian Mutu, care a marcat inca doua goluri in campionat. Apoi, a iesit din teren, cind Fiorentina inca mai conducea cu 2-1 pe AC Milan. Prima lui dubla in tricoul Fiorentinei nu a fost de ajuns. Dar, in final, se poate citi si asa: Mutu - Gilardino, 2-2". "Corriere dello Sport" a titrat, pe prima pagina, "Mutu e mare", in timp ce "La Nazione" a notat: "SuperMutu da sperante Fiorentinei". "Gilardino salveaza Milanul de Mutu", a scris si agentia "Sports".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.