Orice indoiala in privinta instalarii lui Octavian Bellu in fruntea Agentiei Nationale pentru Sport a fost risipita, sambata, de insusi presedintele Romaniei, Traian Basescu. Seful statului a declarat, la sosirea de la Bruxelles (unde a partcipat la Summit-ul Consiliului European), ca l-a rugat pe consilierul prezidential pe probleme de sport, Octavian Bellu, sa analizeze posibilitatea de a prelua conducerea Agentiei.

"L-am rugat sa analizeze posibilitatea sa preia ANS si in urma reactiilor existente de la cei mai importanti oameni de sport. Octavian Bellu este considerat un excelent manager. In acest fel, poate va reusi sa puna in miscare ANS-ul pentru ca Romania sa-si creeze din nou o baza sportiva si sa se situeze in primele zece tari la olimpiade si campionate mondiale", a afirmat presedintele Traian Basescu. Considerat cel mai titrat antrenor din sportul romanesc (gratie nenumaratelor medalii castigate pentru gimnastica feminina la Jocurile Olimpice, ca si la Campionatele Mondiale si Europene), Octavian Bellu isi va intra in paine, cel mai probabil, astazi. De altfel, Bellu declarase saptamana trecuta ca ar mai fi de clarificat unele detalii de natura procedurala inainte de numirea sa la conducerea institutiei. Concret, fostul antrenor coordonator al lotului feminin astepta intoarcerea presedintelui Basescu de la Bruxelles, pentru a-si inainta demisia din functia de consilier prezidential.

Totodata, premierul Tariceanu urmeaza sa semneze decizia de numire a lui Bellu in functia de presedinte al ANS, hotarare asteptata chiar in aceasta zi. Astfel, Octavian Bellu, care nu va fi insotit in noua activitate de fosta sa colaboratoare, Mariana Bitang, il va inlocui in fruntea ANS pe Gheorghe Florian. Fostul presedinte al Agentiei a demisionat acum doua saptamani, dupa iesirea de la guvernare a Partidului Conservator, formatiune care il propusese pentru titulatura de sef al acestei institutii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.