Unul dintre duelurile acestei faze a celei mai spectaculoase competitii de fotbal din Europa va fi intalnirea dintre Barcelona si FC Liverpool. Aceste doua echipe sunt ultimele doua detinatoare ale trofeului Ligii Campionilor, "cormaranii" impunandu-se in sezonul 2004-2005, in vreme ce "extraterestrii" au castigat editia 2005-2006. Prima mansa a intalnirii se va juca in Catalunia, pe "Nou Camp", urmand ca returul sa se dispute pe vulcanicul "Anfield Road".

Cea mai titrata echipa spaniola si fosta adversara a Stelei din grupele Ligii Campionilor, Real Madrid, va da piept cu performera fotbalului german, Bayern Munchen, intr-o alta disputa care se anunta la fel de interesanta.

In Portugalia, pe stadionul "Dragao" din Porto, antrenorul Jose Mourinho va reveni din postura de adversar al alb-albastrilor, in partida pe care echipa sa, Chelsea Londra, o va disputa cu FC Porto. Tehnicianul londonezilor a adus in urma cu trei sezoane trofeul Ligii Campionilor chiar pe "Dragao", parasind apoi pe FC Porto pentru petrodolarii lui Abramovici, de la Chelsea.

O alta partida cu incarcatura psihologica foarte mare va fi cea dintre francezii de la OSC Lille si Manchester United. Englezii au fost eliminati din grupele editiei trecute a Ligii Campionilor in dauna fotbalistilor din "Hexagon".

Avand probleme mari in campionatul Italiei, AC Milan a intalnit cel mai slab cotat adversar posibil, campioana Scotiei, Celtic Glasgow. Detinatoare a sase trofee ale Ligii Campionilor, AC Milan nu trebuie sa stea linistita, deoarece scotienii au aratat in grupe o forta deosebita.

A doua echipa din orasul Milano, Inter, va trebui sa infrunte puternica formatie spaniola Valencia CF, iar ultima reprezentanta a Italiei, AS Roma, va juca impotriva campioanei Frantei, Olympique Lyon. Ultima intalnire din cadrul optimilor se va da intre PSV si Arsenal.

FC Porto - Chelsea

Celtic - AC Milan

PSV - Arsenal

Lille - Manchester

AS Roma - Lyon

Barcelona - Liverpool

Real Madrid - Bayern

Inter - Valencia