O partida de snooker din cadrul sferturilor de finala ale campionatului Marii Britanii, dintre Stephen Hendry si Ronnie O´Sullivan, s-a incheiat subit, lasand audienta cu gura cascata. Fiind condus cu scorul de 4-1 si ratand o bila banala, la 24-0 in favoarea sa, in meciul al saselea, O´Sullivan i-a strans mana adversarului sau si a parasit sala. in urma acestui caz inedit in lumea snooker-ului, Stephen Hendry s-a calificat in semifinalele competitiei britanice dupa ce i-a fost atribuita victoria cu scorul de 9-1, in urma retragerii englezului.

Jucatorul de snooker, in varsta de 31 de ani, si-a motivat gestul din partida ce s-a disputat in orasul York spunand ca el este o persoana perfectionista. "Toti cei care ma cunosc stiu ca sunt un perfectionist cand vine vorba de jocul meu. Acum sunt foarte suparat pentru ca mi-am pierdut rabdarea si am plecat in timpului meciului, pe care ar fi trebuit sa-l duc pana la capat, indiferent de consecinte", a declarat O´Sullivan la o zi dupa consumarea incidentului.

Fostul campion mondial a tinut, de asemenea, sa-si ceara scuze de la adversarul sau, Stephen Hendry, cu care este si un prieten foarte bun, precum si fanilor care au avut incredere in el, insa pe care i-a dezamagit. "As fi vrut sa-i pot da o replica mai buna lui Stephen si sa raman pana la sfarsitul meciului. De asemenea, vreau sa-mi cer scuze fanilor pe care i-am dezamagit si care au venit special pentru a ma vedea", a adaugat O´Sullivan, care ar putea fi sanctionat de oficialii acestui sport pentru atitudinea jignitoare la adresa uneia dintre cele mai importante competitii de snooker din lume.