Fostul presedinte al COR spune ca trebuie sa ne asteptam la performante abia la JO 2016

Dupa modelul oracolului din Balcesti, Dumitru Dragomir, si Ion Tiriac s-a apucat de previziuni. Spre deosebire de oficialul LPF, care vede totul in roz, fostul presedinte al COR este mai pesimist si prevede rezultate modeste pentru sportul romanesc la Olimpiadele din 2008 si 2012. "Pentru Romania, Olimpiada de la Beijing nu ar trebui sa conteze. Poate chiar nici cea de la Londra. Obiectivul nostru trebuie sa fie Olimpiada din 2016. Daca incepem acum sa investim in copii, in talente, in 2016 putem spera la o prezenta frumoasa la Olimpiada", a declarat Ion Tiriac.

Performanta prin exceptii

Declinul in care se afla sportul romanesc nu il surprinde pe fostul tenisman, ba din contra. Acesta sustine ca a tras numeroase semnale de alarma in acest sens. "E normal sa avem parte de acest declin. Mi-am batut gura degeaba multi ani. Am repetat la infinit ca trebuie sa semanam ca sa culegem roadele, dar nu m-a auzit nimeni. Exceptiile s-au dus. Am avut un Hagi, o Szabo, un Nastase si alti mari sportivi, dar dupa retragerea lor nu a mai aparut nimeni, cu citeva exceptii. Nu s-a mai investit nimic nici in infrastructura, dar vrem rezultate. Nu se poate! In perioada in care am fost la COR, mi s-a furat totul. Bazinele si terenurile au devenit peste noapte centre comerciale si cladiri pentru firme", a mai spus Tiriac.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.