Desi a fost prezentat drept punct de reper pentru stabilirea unor decizii, atit de George Copos, cit si de Razvan Lucescu, meciul de la Paris, dintre PSG si Panathinaikos, nu a clarificat situatia bancii tehnice a Rapidului. Ratarea obiectivului numit primavara europeana nu a agitat prea mult apele la suprafata, insa in adincuri sint cit se poate de tulburi.

Contactat telefonic ieri, Lucescu junior a fost retinut in declaratii, lasind sa se inteleaga ca este inca nehotarit in privinta viitorului sau la Rapid. "Nu am ce sa comentez, eu sint la Madrid si nu vreau sa fac nici o declaratie. Ei decid, atit pot sa spun", a comentat tehnicianul declaratia patronului giulestean, care spusese miercuri la prinz ca nu il va demite pe Razvan din postul de antrenor.

Cu toate ca la plecarea in Spania anuntase ca se va hotari dupa ce va afla daca se va califica sau nu in turul urmator din UEFA, Razvan Lucescu evita o decizie, deoarece nu are incredere in cuvintul lui Copos si nu ar vrea sa se umileasca afirmind ca va ra- mine in Giulesti, pentru ca apoi sa fie demis. Acesta pare a fi deranjat si de faptul ca fostul vicepremier, impreuna cu Grigore Sichitiu si Constantin Zotta, a tratat anumite transferuri fara a-i cere acordul.

Tehnicianul se simte marginalizat de George Copos, motiv pentru care ar vrea sa renunte si sa paraseasca echipa de sub Grant.

Jucatorii: "Vama il vrea la Brasov"

Sport Total a incercat sa ia pulsul elevilor lui Razvan Lucescu in problema plecarii acestuia de sub Grant. Sub protectia anonimatului, mai multi dintre ei au cazut de acord ca antrenorul nu va mai ramine la echipa: "Stim si noi ca se vorbeste de o inlocuire a lui, lucru care nu ne convine. Pe de alta parte, am auzit ca nea Mircea Lucescu l-a rugat de mai multe ori in ultima vreme sa plece el de buna voie, sa nu mai astepte nici un semn de la Copos. Dinu Vama, prieten bun cu Il Luce, trage de el sa vina la Brasov, sa promoveze cu ei si sa faca performanta acolo, dar Razvan ezita sa ii dea un raspuns. Noi tragem speranta ca va ramine in Giulesti". De asemenea, tot pe filiera Mircea Lucescu, mai multe echipe din strainatate se gindesc sa-l convinga pe Razvan. Una dintre ele este Brescia, cea de-a doua, o echipa din Turcia.

Regreta Timisoara

In ciuda faptului ca nu vrea sa discute deschis despre situatia actuala, se pare ca Razvan s-a destainuit anumitor prieteni ca a inceput sa-i para rau ca nu a plecat la Timisoara, in vara. "Nu stiu exact ce va face, pentru ca e tare tacut in aceste zile. Un lucru e cert: regreta ca nu a acceptat propunerea lui Iancu din vara. Stie ca George Copos nu-l mai vrea si este tare scirbit de tot ce se intimpla. Cred ca vrea sa se linisteasca mai intii", a povestit un apropiat al tinarului tehnician. Pe de alta parte, oficiali ai Timisoarei sustin ca au discutat de curind cu Razvan, insa nimic legat de o posibila venire a lui pe Bega: "A refuzat din start orice dialog pe aceasta tema".

Loti nu vrea, atunci cine vine?

Patronul Rapidului a plecat miecuri la prinz la Paris, acolo unde anumite voci spuneau ca s-ar fi dus pentru a se intilni cu Loti Bölöni, in vederea acontarii acestuia pentru postul de antrenor. Surse apropiate fostului tehnician de la Monaco spun, insa, ca exista sanse mici ca acesta sa vina in Giules ti, din cauza sotiei. O alta varianta, Viorel Hizo a refuzat, iar Ioan Andone nu se poate desparti de Omonia. Ultima varianta: antrenor italian.

GEORGE COPOS (miercuri): "Razvan Lucescu va ramine antrenorul Rapidului, indiferent de rezultatul meciului PSG-PAO"
JEAN PADUREANU (presedinte Gloria): "Copos nu m-a mai sunat pentru Sabau. Tot ce pot sa spun e ca el credea mult in calificare"

Nae Constantin, primul plecat

Nae Constantin este primul nume care va parasi in mod cert Rapidul in aceasta iarna. Contractul ploiesteanului expira pe 31 decembrie si, cu toate ca ar mai putea ramine si in retur la echipa de sub Grant, deoarece contractul i se prelungeste automat, acesta spune ca va pleca in Ucraina, Rusia sau in Cipru, de unde are mai multe oferte. "Nu vreau sa fiu a cincea roata la caruta sau rezerva la rezerva, pentru ca e frustrant sa te antrenezi incontinuu si sa nu joci", a declarat jucatorul.

Rapidul contesta exilul

Clubul giulestean va face apel la decizia Comisiei de Disciplina, care a sanctionat Rapidul cu trei etape de exil de pe propriul teren. Alb-visiniii acuza faptul ca pedeapsa este prea dura in comparatie cu sanctiunile pe care le-au primit alte echipe din primul esalon in cazul unor abateri mai grave. Daca memoriul rapidistilor nu va avea rezultat, acestia vor fi nevoiti sa dispute inclusiv derbyul cu Steaua pe teren neutru.

Pele Buga crede in titlu

Chiar daca Dinamo are un avans mai mult decit consistent, 16 puncte, fata de Rapid, Mugurel Buga inca mai crede ca echipa sa mai are sanse la titlu. Acesta se bazeaza in special pe programul mult mai lejer pe care rapidistii il vor avea din retur: "Eliminati fiind, din Cupa UEFA, acum mai ramine doar sa ne concentram pe campionat. In ciuda diferentei foarte mari de puncte, eu cred ca Dinamo mai poate fi ajunsa. Mai sint multe etape de disputat si orice este posibil".

COMENTARIU Copos vine peste noi

M-am plictisit sa scriu de Copos. Pina la urma, cred ca si el s-a plictisit de el. Era ultimul om de care nu se plictisise pina acum. E clar! Sint semne de plictis! Si-a facut blog. Dintr-o data il doare ce zice lumea despre el. Socant: il vrea pe Razvan pe viata sau cel putin asa incearca sa ne convinga.

Vorbeste de valori si de principii cu o ardoare pe care nu i-o descoperisem pina acum. Ce-o fi patit? Nu-mi place noul Copos, ba chiar, studiindu-l, imi devine simpatic cel vechi. E ca si cum un vecin nu te-a salutat ani la rind si, din cine stie ce motiv, te trezesti cu el instalat in sufragerie, cu o sticla de sampanie pe care se pregateste s-o destupe.

Oricit de popular s-ar stradui sa devina, nu-i iese. Se vede ca nu e el. De fapt, cred ca nici el nu mai stie cum e adevaratul George. Prin urmare, uitati-va bine in jur cind va inghesuiti in tramvai sau cind salivati la coada la kebap. S-ar putea sa va treziti linga voi cu un tip incercat de calvitie si de un zimbet opac pe care l-ati vazut pe la TV. Nu va mirati. E in stare sa iasa si pe strada in incercarea de a ne seduce. Daca o sa zaboviti prea mult linga el, va va propune sa deveniti actionar, antrenor sau atacant. Dupa aia, o sa va spuna ca va iubeste. Se plictiseste insa repede. Fugi, omule! Fugi!