Indraznetul obiectiv al dinamovistilor va fi indeplinit in cazul unei victorii pe “White Hart Lane”, arena londonezilor, in ultima etapa a grupei B din Cupa UEFA. In partida de la Londra, dintre Tottenham si Dinamo, se intalnesc cele mai bune echipe ale seriei, singurele care nu au cunoscut infrangerea in cele trei jocuri disputate pana in prezent.

Cine ar fi crezut, dupa tragerea la sorti, ca Dinamo (vazuta de multi drept "favorita" la ocuparea ultimului loc) va fi deja calificata in "primavara europeana" (dupa 17 ani) chiar inaintea jocului cu formatia engleza? Formatia din Stefan cel Mare a constituit, cu siguranta, marea surpriza a grupei B, dupa succesele cu Leverkusen si Besiktas, fiind aproape de a incheia clasamentul pe prima pozitie.

Aceasta este si dorinta tehnicianului dinamovist, Mircea Rednic, exprimata si la plecarea echipei (ieri dimineata) spre capitala Marii Britanii. "Ne dorim o victorie la Londra pentru ca vrem sa incheiem anul cu bine. Nu mergem in Anglia pentru a face cumparaturi. Poate Ganea are alt program, dar cred ca a glumit si el. Acest meci este important pentru noi, pentru moralul si imaginea echipei. Vreau sa vad unde suntem, cum stam si daca mai este nevoie sa facem transferuri", a declarat Rednic, ieri dimineata, pe aeroportul "Henri Coanda", contrazicandu-l pe atacantul sau.

"Ganezul" era de parere ca "meciul cu Tottenham nu este unul prea important pentru Dinamo, pentru ca ne-am calificat deja. Obiectivele au fost atinse in acest an: suntem in primavara europeana a Cupei UEFA si am terminat pe primul loc in Liga I. La Londra mergem sa facem cumparaturi, asa cum ne-am propus, de altfel." Ca cele trei puncte din jocul cu englezii sunt importante pentru alb-rosii, a sustinut si "perechea" lui Ganea din atac, Ionel Danciulescu.

"Mergem sa jucam si suntem pregatiti ca totul sa iasa bine. Nu avem timp pentru cumparaturi sau cadouri. Cele trei puncte sunt cele mai importante cadouri pentru noi", a afirmat, raspicat, "Danciu-gol". De asemenea, si presedintele clubului, Nicolae Badea, era optimist intr-un rezultat bun. "Suntem linistiti, nu avem presiune pentru acest joc si ne dorim sa castigam. Unii spuneau ca vom termina pe locurile 4-8, iar acum, cei care au facut afirmatiile se uita cu binoclul la noi", a declarat Badea.

Boss-ul gruparii din Stefan cel Mare a plecat separat de echipa, intr-o aeronava in care s-au mai aflat, alaturi de ceilalti actionari ai clubului si fostul conducator al "cainilor", Giovanni Becali, precum si presedintele FRF, Mircea Sandu. Pentru jocul de astazi, Mircea Rednic nu se poate baza pe Claudiu Niculescu, Ze Kalanga si Dennis Serban, dar i-ar putea folosi pe Blay si Tames, care
s-au pregatit normal la antrenamentul premergator plecarii in Anglia.

Misiunea dinamovistilor de a obtine victoria poate fi usurata de intentia lui Martin Jol (antrenorul lui "Spurs") de a utliza si jucatori mai putin folositi in acest sezon, menajand astfel "piesele" de baza precum Robinson, Lennon sau bulgarul Berbatov. Acest aspect nu ii va face automat invingatori pe bucuresteni, Tottenham, cu siguranta, dorind sa incheie en-fanfare grupa, mai ales ca jocul cu romanii (ultimul din grupa) il va sustine in fata propriilor suporteri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.