Antrenorul echipei nationale considera ca marea problema a momentului o reprezinta linia de atac. "Sper ca la data cand se va reuni lotul, toti jucatorii sa poata sa evolueze la echipele lor de club, sa fie recuperati dupa accidentari si sa am de unde sa aleg. Varfurile sunt o problema", a spus Piturca, el prezentand situatia la zi a atacantilor echipei nationale: Mutu (Juventus) - suspendat sapte luni pentru dopaj; Ganea (Wolverhampton) - operat la ligamentul incrucisat anterior al genunchiului drept; Marica (Sahtior Donetk) - operat la meniscul genunchiului drept; Daniel Niculae (Rapid) - fractura la glezna dreapta; Danciulescu - transferat la echipa chineza Shandong Luneng; Neaga - transferat la echipa sud-coreeana Chunnam Dragons; Viorel Moldovan - incert, intre Rapid si Poli Timisoara; Marius Niculae (Sporting Lisabona) - abia revenit dupa o lunga accidentare, nu este titular.

Aceasta ar fi situatia cu o luna inaintea dublei decisive cu Olanda (26 martie) si Macedonia (30 martie), care ne poate mentine in cartile calificarii sau ne poate spulbera orice speranta... Selectionerul a precizat ca asteapta revenirile lui Ganea si Marica la antrenamente, dar regreta accidentarea atacantului echipei Rapid, Daniel Niculae. "Din pacate, accidentarea lui Niculae este grava si cred ca nu va face parte din lotul pentru meciurile cu Macedonia si Olanda".

Nu renunta la "asiatici"

Victor Piturca e de parere ca Danciulescu si Neaga nu sunt capitole inchise pentru echipa nationala, chiar daca plecarea lor in Asia inseamna o distanta enorma fata de tara si, implicit, posibilitati reduse ca cei doi sa fie urmariti la lucru. "Depinde foarte mult de evolutiile lor acolo. Daca sunt foarte bune, apreciate, vom trece si peste aceasta distanta, peste fusul orar care isi poate pune amprenta decisiva asupra lor. Prin ceea ce fac ei acolo, pot sa oblige".

Selectionerul este deranjat de faptul ca cei doi jucatori au ales sa se transfere la echipe din Asia. "Personal, ma deranjeaza cand jucatori valorosi pleaca la o distanta atat de mare. Dar e viata lor si e normal sa tinda spre echipe unde castiga foarte mult intr-un timp scurt", a precizat selectionerul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.