In urma tragerilor la sorti, ce au avut loc marti, la Viena, reprezentantele Romaniei la handbal masculin si-au aflat viitorii adversari din cadrul cupelor europene. Astfel, formatia calificata in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, HCM Constanta, se va infrunta cu RK Zagreb, echipa ce reprezinta campionatul croat. Cealalta grupare a Romaniei prezenta in sferturile Cupei Challenge, UCM Resita, se va lupta cu rusii de la Kaustik Volgograd.

Partidele vor avea loc abia la sfarsitul lunii februarie, anul viitor, pe 24-25 februarie, urmand ca meciurile retur sa se dispute cu o saptamana mai tarziu.
Singurele reprezentante ale tarii noastre care s-au calificat in "primavara europeana" au reusit sa acceada in turul urmator dupa ce au disputat partide foarte grele. Constantenii au trecut de Dinamo Bucuresti cu scorul general de 48-47, in vreme ce banatenii au terminat cele doua manse cu scorul de 54-54, in confruntarea cu croatii de la Osjiek Elektromodul, UCM-ul calificandu-se datorita numarului mai mare de goluri marcate in deplasare.
Antrenorul echipei de la malul marii, Lucian Rasnita, considera ca adversarul din sferturile Cupei Cupelor este unul extrem de dificil, deoarece vine tot din Liga Campionilor, iar jucatorii celor de la RK Zagreb au o valoare foarte mare.

"Cred ca HCM Constanta va trebui sa infrunte o echipa foarte buna, care vine din Liga Campionilor. RK Zagreb are jucatori de valoare, iar in aceste conditii ne asteapta doua meciuri extrem de dificile. In acest moment nu detin prea multe informatii legate de formatia croata si nu pot spune care sunt sansele noastre de calificare", a declarat Lucian Rasnita.

Intalnirea dintre HCM Constanta si RK Zagreb va fi o motivatie in plus pentru componentul echipei croate, Rares Jurca, handbalist care a evoluat si la Dinamo Bucuresti.

Nici pentru handbalistii de la UCM Resita nu se anunta un meci prea usor, deoarece rusii de la Kaustik Volgograd si-au aratat "coltii" chiar in turul precedent, cand au eliminat din competitie o alta formatie romaneasca, CSM Medgidia, cu scorul general de 68-51.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.