Odata cu iesirea lui Mirel Radoi din circuit, Steaua avea nevoie de un om care sa coaguleze echipa in jurul sau, daca nu cu ajutorul determinarii si tenacitatii, macar cu ajutorul tehnicii si inteligentei. Si omul acesta s-a numit Nicolae Dica. Fotbalist de rasa, "Dicanio" e primul marcator al echipei, cu zece goluri, si al doilea din Liga Campionilor, cu patru astfel de reusite. Nimic, insa, nu l-a multumit pe Gigi Becali din ce a facut pentru Steaua, anul acesta, Nicolae.

Imediat dupa partida de la Piatra Neamt, cu Ceahlaul, patronul Gigi Becali l-a terfelit pe Dica prin declaratiile sale. "I-am facut salariu 150.000 de euro si acum joaca asa, la talente. O sa revina toti accidentatii si o sa vedem daca mai joaca astia care se cred Maradona". Declaratiile lui Gigi Becali s-au suprapus peste un moment in care starea de sanatate a tatalui lui Nicolae se inrautatea, lucru care, paradoxal, n-a turnat plumb in ghetele acestuia.

Golurile fabuloase ale lui Dica, cu Dinamo Kiev si Lyon, au fost tot atitea raspunsuri pentru declaratiile patronului. Unul care spunea dupa ultima partida a Stelei in Liga Campionilor, cu Olympique Lyon, ca: "Dica a fost bun, dar mie mi-a placut acest Thereau". Nici dupa partida de la Craiova, atacantul stelist nu a fost menajat. "Dica e un indolent! A avut o ocazie, si a tratat-o cu lejeritate", a declarat latifundiarul din Pipera.

Se pare ca racirea relatiilor dintre Dica si patron vine pe filiera Mirel Radoi. Acesta din urma, recunoscut ca un capitan caruia ii place sa tina vestiarul sub control, a cam pierdut din influenta pe perioada in care a fost accidentat. Polul recunoasterii valorii se mutase la Dica, iar Radoi nu a acceptat un asemenea lucru. Chiar daca intre cei doi nu au existat conflicte deschise, se pare ca dupa revenirea lui Mirel la echipa relatiile dintre cei doi s-au limitat doar la saluturi.Acest lucru e cu atit mai curios cu cit Radoi este nasul copilului lui Dica.

La egalitate cu Niculescu

Nicolae Dica a fost desemnat, alaturi de Claudiu Niculescu, cel mai bun jucator din campionatul intern de Asociatia Fotbalistilor Romani, condusa de Nicu Gheara. De altfel, titlul de fotbalistul roman al anului a fost cistigat chiar de finul acestuia, Adrian Mutu. La categoria "antrenorul anului" cistigatorul a fost antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, urmat de Mircea Rednic si de Mircea Lucescu.

Stelisti contra rapidisti

Fanii din Ghencea au protestat pe site-ul oficial al suporterilor, dupa ce galeria rivalilor de la Rapid a primit, in cadrul Galei Fotbalului Romanesc, organizata de Asociatia Fotbalistilor Romani, condusa de Nicu Gheara, premiul de "cea mai fair-play galerie". Sustinatorii ros-albastrilor amintesc de momentele in care giulestenii s-au bucurat de insuccesele Stelei in Europa si au scandat trivialitati sau celebrul cintec "I love you Boro", dupa ce Steaua a ratat finala Cupei UEFA.

Stelistii, la casele lor

Majoritatea fotbalistilor ros-albastri, care nu sint din Bucuresti, a parasit deja capitala, fiecare mergind in orasul sau natal. Astfel, daca Banel Nicolita a plecat de ieri la Faurei, D. Goian la Suceava, Lovin si Baciu la Bacau, Dica este inca de luni la Pitesti, acolo unde se mai pregateste inca, efectuind alergari usoare si miscari de stretching pe terenul lui FC Arges. Odihna e bine meritata dupa un sezon foarte greu, stelistii declarindu-se mai mult decit multumiti de perioada mare de pauza, aproape o luna.

Aduce brazilienii?

Mihai Stoica va pleca miine in Brazilia si pare hotarit sa se intoarca cu cel putin unul dintre brazilienii atit de doriti de Gigi Becali. Dupa ce a petrecut doua saptamini in "Tara Cafelei" si s-a intors cu mina goala, motiv pentru patronul sau sa-i spuna ca s-a facut de ris in fata presei, acum managerul general al ros-albas- trilor pare hotarit sa-i faca pe plac sefului. Dupa ce a declarat ca Steaua va transfera cel putin doi jucatori straini, se pare ca Stoica vrea sa se intoarca in Romania cu un inlocuitor pentru Dica, ofertat de mai multe cluburi din Vest, dar si cu un portar, in locul portughezului Carlos.

POSIBILI ADVERSARI

GRUPA A
Rangers / Maccabi Haifa / Auxerre / Livorno

GRUPA B
Tottenham

GRUPA C
Alkmaar / Sevilla

GRUPA D
Lens / Osasuna / Heerenveen

GRUPA E
Nancy / Blackburn

GRUPA F
Espanyol / Zulte - Waregem / Ajax

GRUPA G
Panathinaikos / Hapoel / Mlada / PSG

GRUPA H
Celta / Fenerbahce / Palermo / Frankfurt


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.