Jucatorii Rapidului afla in aceasta seara daca vor mai juca si la primavara in Cupa UEFA si isi pun toate sperantele in cei de la Panathinaikos. Pentru ca giulestenii sa poata repeta performanta din sezonul trecut, grecii nu trebuie sa piarda in fata lui PSG, pe Parc des Princes. Costin Lazar spune ca nu se va uita la meci, pentru ca ii e teama de emotiile mult prea puternice

Dupa patru remize din patru partide disputate in aceasta toamna in grupa G a Cupei UEFA, rapidistii asteapta cu sufletul la gura meciul din aceasta seara de la Paris, dintre PSG si Panathinaikos, pentru a afla daca vor merge mai departe in primavara europeana. Giulestenii sint convinsi ca elenii nu vor merge in Franta sa se predea si au si promisiuni in acest sens, camerunezul Edel fiind prieten bun cu portarul grecilor.

"Eu am vorbit ieri cu prietenul meu Ebede, care mi-a promis ca va face tot posibilul sa nu ia gol de la PSG. Oricum, o sa ne intilnim acasa, in Camerun, si i-am promis ca o sa-l cinstesc daca face un meci bun. Miine o sa fiu pe drum si nu voi putea vedea partida, dar cred ca Panathinaikos va juca pe bune, pentru ca nu vrea sa piarda primul loc in grupa", a declarat goalkeeper-ul alb-visiniilor.

Daca acesta regreta ca nu poate urmari partida, coechipierul sau Costin Lazar spune ca nu vrea sa se uite la jocul de care atirna prezenta sa in primavara europeana: "Nu o sa ma uit la meci, pentru ca nu-mi plac emotiile prea puternice. Prefer sa ma interesez de rezultat dupa ce se incheie partida". Doi dintre cei mai ghinionisti jucatori ai Rapidului in acest sezon, Ionut Mazilu si Lucian Burdujan, care au pierdut o mare parte din aceasta jumatate de campionat, spera sa aiba ocazia sa evolueze mai mult la primavara, inclusiv in Europa.

"Astept cu nerabdare jocul de la Paris si cred ca grecii pot scoate macar un egal. Imi doresc enorm sa ne calificam, pentru ca vreau sa apuc si eu sa joc in UEFA", a spus Lucian Burdujan.

IONUT MAZILU: " Eu stau foarte bine cu inima si o sa ma uit la meci impreuna cu familia. Sint convins ca Panathinaikos va scoate cel putin o remiza si ne vom califica mai departe. Cel mai mult imi doresc sa-l gasesc in retur tot pe Razvan Lucescu in postul de antrenor. Este un tehnician extraordinar si cunoaste cel mai bine echipa"

MIRCEA LUCESCU: " PSG are neaparat nevoie de o victorie, iar Panathinaikos trebuie sa obtina primul loc in grupa si sa nu-si denigreze imaginea. Cred ca se va juca corect. Depinde ce forma vor prinde francezii la ora meciului."

ILIE DUMITRESCU: " Cred ca Panathinaikos le poate pune probleme serioase celor de la PSG. Nu trebuie sa ne temem ca grecii nu vor evolua cu tragere de inima, pentru ca meciul nu este lipsit de miza. Isi doresc primul loc

Burdujan se opereaza azi

Lucian Burdujan va suferi astazi o noua operatie, de aceasta data la genunchi, si va sta departe de gazon aproximativ doua luni. Atacantul giulestean a fost urmarit de seria accidentarilor, evoluind foarte putin in acest sezon. "Nu stiu ce mi se intimpla. De cind am venit la Rapid am avut numai ghinioane. Dupa problema pe care am avut-o la spate, acum am o leziune la genunchi. Sper sa scap si de acest hop si sa revin in forta, la primavara", a declarat Burdujan

Jean Valvis e increzator

Jean Valvis, unul dintre cei mai vehementi contestatari ai patronului George Copos, a tinut sa isi manifeste sustinerea pentru actualul tehnician al Rapidului, considerind ca ar fi o prostie ca Lucescu junior sa fie demis din functia de antrenor al giulestenilor. "Chiar daca multa lume il sfatuieste pe Razvan sa plece, eu cred ca va ramine sa continue munca pe care a inceput-o. Cit despre varianta demiterii lui, cred ca este o aberatie sa vorbim despre aceasta problema", a spus Valvis.

Adio, Razvan?

Paradoxal, cel mai important meci al sezonului pentru echipa de sub Grant este unul in care Rapidul nici macar nu se afla printre combatante. Disputa dintre PSG si Panathinaikos poate marca, in mod decisiv, istoria alb-visiniilor, de rezultatul partidei din aceasta seara atirnind nu doar numarul de calificari in primavara europeana, ci si viitorul lui Razvan Lucescu pe banca giulestenilor.

Satul de tensiunile si lipsa de recunostinta din partea patronului Copos, Lucescu junior pare tentat sa renunte, el parasind tara cu destinatia Spania, unde va asista la citeva antrenamente ale celor de la Real Madrid. La plecare, acesta a declarat pe aeroport ca apropiatii il sfatuiesc sa plece de la Rapid si ca va lua o decizie dupa meciul de la Paris, o necalificare in Cupa UEFA pecetluind, intr-o proportie foarte mare, despartirea lui Razvan Lucescu de clubul la care a cunoscut cele mai mari performante ale carierei de antrenor.

In plus, chiar daca nu va renunta, acesta are mari sanse sa fie demis de George Copos, care isi va orienta "pedepsirea vinovatilor" in functie de rezultatul din aceasta seara.

GRUPA G
M V E | GM GP P
1. PAO 3 2 1 0 3 0 7
2. Hapoel Tel Aviv 3 1 1 1 6 6 4
3. RAPID 4 0 4 0 3 3 4
4. Mlada Boleslav 3 0 2 1 1 2 2
5. PSG 3 0 2 1 2 4 2


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.