Cu un moral excelent, prilejuit de sezonul senzational reusit in aceasta toamna, dinamovistii vor decola in aceasta dimineata (ora 11) spre Londra, in vederea partidei de maine seara, cu Tottenham (ora 21.45, la TVR 1), in ultima etapa a grupei B din Cupa UEFA. Desi ambele grupari sunt deja calificate in saisprezecimile de finala ale competitiei, jocul nu este deloc unul de vacanta, avind o miza importanta atat pentru Dinamo, cat si pentru Tottenham. Intalnirea de pe "Withe Hart Lane" va decide castigatoarea grupei si ocupanta pozitiei secunde, primele doua pozitii fiind oricum acontate de protagonistele meciului din insula.

Dupa cum se stie, echipa care va incheia grupa de pe locul intai va intalni in faza urmatoare a Cupei UEFA o formatie clasata pe locul trei intr-una din celelalte sapte serii. In schimb, gruparea de pe a doua treapta va avea o misiune, teoretic, mai dificila, jucand cu una din team-urile care vin din Champions League, precum Werder Bremen, Sahtior, Benfica. Pentru a evita aceasta situatie, englezii au nevoie de un singur punct maine seara, care i-ar mentine lideri in clasament. De partea cealalta, "cainii rosii" sunt obligati sa castige meciul pentru a depasi pe Tottenham si implicit, ar incheia grupa de pe prima pozitie.

Daca la inceputul campaniei de calificare, Martin Jol, antrenorul lui Tottenham (locul 8 in Premier League), nu a inclus Dinamo printre echipele cu sanse de a merge mai departe, acum optica londonezilor pare a se fi schimbat. Astfel, pe site-ul oficial al echipei britanice s-a facut un apel catre suporteri sa epuizeze stocul de bilete. Cei de la Tottenham mizeaza pe sprijinul fanilor pentru a se impune, nedorind sa scape sefia grupei pe care au condus-o de la primul meci, tocmai in runda finala. Alb-rosii, fara infrangere in jocurile disputate pana in prezent in UEFA, spera sa incununeze parcursul foarte bun cu o victorie, maine seara, la Londra. Totusi, nici de acesta data Mircea Rednic, tehnicianul formatiei din Stefan cel Mare, nu se va putea baza pe toti jucatorii, printre absenti numarandu-se Claudiu Niculescu, Tames, Blay si Ze Kalanga. Daca primii doi nu au nicio sansa de joc, fotbalistii de culoare ai "cainilor", desi incomplet refacuti, ar putea intra cateva minute pe "dreptunghiul verde". De mentionat ca, alaturi de lotul dinamovist, va face deplasarea in Anglia si presedintele LPF, Dumitru Dragomir, nelipsit de la ultimele partide ale "cainilor".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.