In aceste zile, la Casa Fotbalului se desfasoara primul modul din cadrul cursului pentru licenta Pro, la care vor lua parte nu mai putin de 28 de "elevi". Printre cei care au ocupat un loc in "banca" din sala "Peluza" de la sediul FRF din capitala, se numara multi tehnicieni care activeaza in prezent la echipe din Liga I, dar si fosti jucatori care vor sa desluseasca tainele antrenoratului si care se gandesc la un viitor pe banca tehnica a unei echipe de fotbal. Astfel, "numele sonore" care s-au prezentat la cursurile pentru licenta Pro sunt Miodrag Belodedici, Constantin Galca, Viorel Moldovan, Basarab Panduru, Bogdan Stelea, Jean Vladoiu, Alin Artimon, Eugen Neagoe sau stefan Stoica. Din cei 28 de participanti, singurii absenti au fost Bogdan Stelea si Bajko Ferenc.

Primul curs a fost sustinut chiar de catre presedintele scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, apoi "elevii" si-au luat notite de la profesorii Grigore Sichitiu, Gheorghe Multescu si Viorel Hizo.

Atacantul rapidului, Viorel Moldovan, a declarat in pauza dintre doua cursuri ca este important pentru toti cei care vor sa devina antrenori sa obtina aceasta licenta, deoarece se invata lucruri importante. "Am inceput si noi aceste cursuri la care vom invata lucruri interesante si importante pentru viitorul nostru. Trebuie sa ne notam cat mai multe, indiferent ca unii suntem inca jucatori sau ca unii deja sunt antrenori. Cred ca avem multe de descoperit si de deslusit", a recunoscut rapidistul.

In ceea ce priveste practica pe care cei 28 de cursanti o vor urma, aceasta trebuie sa fie facuta la un club care a participat in acest sezon in Liga Campionilor. Viorel Moldovan a spus ca isi doreste sa mearga la formatia AS Roma, acolo unde il cunoaste foarte bine pe Cristian Chivu. "S-ar putea sa ma duc la Roma ca sa fac acel stagiu. Am ales Roma pentru ca ma intereseaza cum decurge activitatea la acel club, iar daca sunt si prieten cu Cristi Chivu cred ca mi-ar fi mult mai usor. As putea sa merg si in Franta, dar acolo stiu, in mare, cam ce se intampla si as fi curios sa descopar ce se intampla in fotbalul italian", a declarat Moldovan.

Atrenorul formatiei Universitatea Craiova, stefan Stoica, cel care cu o seara inainte a reusit sa obtina un punct din infruntarea cu Steaua, in Banie, considera ca are multe de invatat de la un asemenea curs. "Toata viata avem ceva de invatat. Este logic ca in momentul in care activezi ca antrenor principal sa faci cursurile si sa iei aceasta diploma Pro. Daca am venit aici, am venit pentru a afla si lucruri noi, plus experienta pe care o putem acumula, deoarece suntem aici cu atatia colegi, care vin si ei, la randul lor, cu experienta echipelor pe la care au activat. Cu siguranta este un lucru benefic", a spus tehnicianul oltenilor, care a precizat ca va face practica la un club din Germania, care evolueaza in Liga Campionilor.

Antrenorul lui Poli Timisoara, Alin Artimon, a spus ca este familiarizat cu astfel de cursuri deoarece in orasul de pe Bega activeaza si ca profesor la o facultate particulara. "Eu sunt obisnuit. Doar ce mi-am luat licenta, iar acum predau la o facultate particulara, specializarea fotbal, asa ca sunt mai obisnuit cu salile de curs", a declarat antrenorul alb-violetilor.

In ceea ce priveste practica, Artimon va pleca imediat dupa terminarea primului modul pentru licenta Pro in Olanda, acolo unde va participa la antrenamentele echipelor Ajax Amsterdam si PSV Eindhoven.

Primul modul al cursului pentru licenta Pro va dura pana in data de 15 decembrie, urmand ca cel de-al doilea sa se desfasoare in perioada 8-12 ianuarie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.