Steaua a incheiat in genunchi un sezon in care a muncit mai mult decit a crezut vreodata. Partida de la Craiova a purtat insemnele crampoanelor de la Madrid, de la Lyon sau de la Kiev. Meciul a fost unul extrem de slab, insa ce ramine este faptul ca pustii Baniei au aratat ca pot face fata unor adversari redutabili

De la deschizatoarea de drumuri in Europa pina la actualul spargator de gheata in Liga Campionilor este cale lunga. Cam cit iti ia sa-l cauti prin buzunare pe Netoiu si nu numai atit. Duelul piepturilor bombate, Gigi Becali si Adrian Mititelu, se prelungea in teren, ingrediente necesare pentru ca partida sa se anunte frumoasa. Si ea a curs destul de placut. In minutul trei, mingea cade pe bara lui Cernea, si Craiova ofteaza mai tare decit daca ar fi intrat pe stadion Amza Pelea.

Steaua joaca economicos, ca o masina ce se tiraste spre benzinarie. Elevii lui Stefan Stoica simt asta si se arunca in atac, mai ales pe stinga, acolo unde Velcovici umbla cu speraclu la incuietorile si incheieturile lui Nicolita. Thereau suteaza din intoarcere, in minutul opt, insa balonul mingiie plasa pe obrazul care nu conteaza. Scapa si Baird singur cu Goian, dar pasa sa catre acelasi Velcovici este interceptata de fundasul stelist. In minutul 15, un banal clinci la mijlocul terenului duce la accidentarea lui Oprita, omul al carui genunchi a sfidat legile fizicii, indoindu-se in sens invers.

Fundasii stelisti sint surprins i deseori jucind prea aproape de poarta lui Cernea, fapt care creeaza spatii mari pe care linia de mijloc a Stelei nu le poate astupa foarte repede. Se termina prima repriza si nimeni nu regreta. Jocul nu creste cu nimic nici dupa pauza. Fara faze de poarta, except ie facind ratarea lui Dica, singur cu Dorel Stoica dupa o intercept ie ratata a lui Bornescu, partida e urita, e de nescos din casa decit cu un fes tras pe ochi.

Fara a se lega cinci pase consecutive, totul a parut un film mut peste care se adaugasera replicile altei pelicule. Noroc ca s-a terminat.

COSMIN OLAROIU (antrenor Steaua):" E putin ciudat ca nu reusim sa inscriem. Am avut din nou o sansa sa ne distantam de celelate echipe si sa continuam in doi o lupta cu Dinamo, dar n-am valorificat-o."

ADRIAN MITITELU (patron Craiova):" Sint suparat pentru acest egal cu Steaua. Am vazut ca jucatorii mei s-au bucurat la sfirsitul meciului, dar n-am inteles de ce, pentru ca noi ne pusesem in gind sa cistigam."

MIHAI STOICA (manager general Steaua):" Visam cai verzi pe pereti cind nici macar nu sintem in stare sa marcam un gol in deplasare trei meciuri la rind. Trebuie sa ne vedem lungul nasului si sa terminam pe locul doi."

STEFAN STOICA (antrenor Craiova):" Sintem pe drumul cel bun. Egalul acesta nu e norocos. Copiii Craiovei au dovedit ca pot lupta de la egal la egal cu oricine."

Cernea, lovit de un fotograf!

La final, un fotograf local i-a reprosat ceva lui Cornel Cernea. Portarul Stelei i-a raspuns, iar fotoreporterul l-a impins pe goalkeeper si apoi i-a aplicat un pumn in figura! Dupa aceea, culmea, fotograful s-a repezit la arbitrul Augustus Constantin pentru a-i raporta incidentul! Pentru ca centralul nu l-a bagat in seama, acesta s-a dus pina la urma la observator si i-a povestit ce a crezut el de cuviinta!

Oprita, accidentat grav

La doar un sfert de ora dupa inceputul meciului, Daniel Oprita a avut parte de un contact deosebit de dur cu olteanul Dina. Stelistul s-a prabusit la pamint, dupa ce s-a lovit os pe os cu adversarul sau. Accidentarea extremei s-a dovedit a fi deosebit de grava, el trebuind sa fie transportat cu salvarea la spital, dupa ce piciorul i-a fost imobilizat intr-o atela. La final, mijlocasul a declarat: "Mi s-a rupt o bucata de rotula, dar nu stiu cit e de grav. Din pacate, e mai grav ca n-am cistigat". Fanii olteni nu l-au menajat deloc, strigindu-i: "Sint blestemele lui Dinel! Ia-ti picior de la Prigoana!".

Protest in peluza

Incidentele de la antrenamentul de vineri seara al Craiovei nu au ramas fara urmari. Astfel, cei trei capi ai Peluzei Sud, Charlie, Blondu si Postasu, au fost chemati la sectie, acolo unde au stat pe toata durata meciului. Galeria oltenilor a ales sa protesteze prin tacere impotriva conducerii. Timp de 10 minute dupa fluierul de start, fanii gazdelor nu au cintat si au lasat gardul fara bannere. Apoi, au afisat un mesaj pe care se putea citi: "Paminturi furate, licitatii trucate, santaje... ne vorbesti de moralitate". Nici conducerea nu a uitat framintarile din ultima vreme, printre reclamele de pe stadion fiind una pe care scria: "George Constantin Paunescu, lasa Craiova in pace!". Jucatorii au purtat si ei banderole albe in semn de solidaritate cu Adrian Mititelu.

Radoi: "Adio titlu!"

Dupa un meci anost, Steaua a incheiat doar la egalitate partida cu Universitatea Craiova, scor 0-0, fapt care-i duce pe ros-albastri la 13 puncte de Dinamo. Situatia l-a determinat pe Mirel Radoi sa declare ca: "Aici cred ca s-a pierdut ultima sansa de a mai cistiga campionatul. Va trebui sa ne luptam pentru locul doi". Toti componentii echipei Steaua erau profund dezamagiti dupa partida de aseara, majoritatea considerind ca anul acesta campionatul e deja jucat.

INCONSTIENTA - Oltenii au pierdut patru jucatori

Universitatea a reusit performanta negativa de a pierde patru jucatori intr-un sfert de ora. Dupa un fault la centru, Velcovici a protestat si a primit un cartonas galben. Pentru ca a continuat cu vociferarile, Augustus Constantin i-a dat si al doilea galben citeva secunde mai tirziu. Imediat, Pirvu a facut intindere si a trebuit sa fie schimbat. In final, Dina s-a accidentat si el si a iesit de pe teren, pentru ca, in prelungiri, Dorel Stoica sa ia si el doua galbene la foc automat.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.