Razvan Lucescu este cel mai nedemis antrenor din Liga 1, tehnicianul Rapidului ocupindu-si functia din vara anului 2004. Exceptind momentul din debutul campionatului trecut, cind Lucescu jr. a fost dat afara pentru 12 ore si reconfirmat apoi de patronul George Copos, la presiunea galeriei, Razvan nu s-a miscat de pe loc, desi in vara acestui an s-a aflat la un pas sa semneze cu Poli Timisoara. Doi ani si jumatate de veritabil "razboi rece" cu magnatul de la "Ana Holding" nu sint nici multi, dar nici putini.

Lucescu jr. a facut mai mereu vorbire despre presiunea pusa pe umerii echipei, dar si a lui pesonal, de catre fostul vicepremier, un patron de club acuzat ca are obiceiul sa ceara totul de la echipa (ceea ce nu-i rau!), fara sa-si respecte, insa, in acelasi timp, promisiunile facute. In ciuda acestei imagini create, in special de om zgircit si care cere lucruri imposibil de realizat, Copos nu doar ca a facut din Razvan cel mai statornic antrenor din prima liga, dar mai nou a inceput sa umble serios la conturile personale (sau ale partenerilor) pentru a cumpara marfa de calitate. Ca afacerile Griffiths si Sapunaru - transferurile verii la Rapid - au fost niste rateuri, asta-i alta discutie, iar vina e impartita.

Copos spune ca il sprijina, dar oare e adevarat?

Din cauza lui sau din pricina modului de lucru al patronului, Razvan Lucescu nu a ingropat nici astazi securea razboiului, iar o eventuala parasire a corabiei rapidiste il macina continuu. Zilele trecute, s-a zvonit ca George Copos urmareste sa-l dea afara pe Razvan, asta ca urmare a iminentei necalificari in "primavara europeana", dar si pentru ca jupinul din Giulesti s-a cam saturat sa fie luat la rost, de toata lumea, chiar si voalat, inclusiv de Razvan Lucescu sau - mai grav - de jucatori. Ieri, Copos a anuntat, totusi, ca nu urmareste destituirea antrenorului, ba chiar il sprijina, insa cei avizati stiu ca domnul Copos e precum grecii, sa te feresti de ei chiar si atunci cind acestia iti fac daruri.

Atentie, la miercuri 13!

Razvan Lucescu simte ca a ajuns la capatul rabdarii, desi nu l-a fortat nimeni sa indure ceea ce spune (deschis sau mai degraba in sinea lui) ca indura. S-a hotarit sa-si dea demisia (inainte de a fi dat afara), insa cu o conditie. Nu e vorba de bani (nici el macar nu mai stie daca a semnat sau nu noul contract cu Rapid), ci totul depinde de un simplu rezultat. Meciul PSG - Panathinaikos Atena, care va avea loc miercuri, 13 decembrie, in ultima etapa a fazei grupelor Cupei UEFA, ii poate lumina calea lui Razvan. Ce-i foarte interesant este ca nu remiza (sau victoria) atenienilor la Paris reprezinta - asa cum probabil v-ati fi inchipuit - deznodamintul fericit al povestii legate de conflictul Copos - Lucescu. Daca Panathinaikos salveaza Rapidul, Razvan va demisiona! Daca Rapidul ramine pe dinafara, ei bine raspunsul la aceasta varianta il vom afla impreuna, mai devreme sau mai tirziu.

Marea lovitura: Lucescu va alege Brasovul!

Asadar, o veste buna de la Paris, pe 13 decembrie, va fi urmata de una proasta pentru sustinatorii antrenorului. Lucescu este decis sa demisioneze si sa ia calea - alta surpriza - nu fotbalului mare, ci fotbalului mic. Sint informatii potrivit carora fiul lui Mircea Lucescu se va intoarce acolo unde si-a inceput cariera de antrenor (in 2004), la FC Brasov, club la care activeaza "partenerul ideal", Dinu Gheorghe, cel alaturi de care Razvan a repurtat succesele impresionante din editia precedenta a Cupei UEFA. Brasovul se afla, dupa consumarea turului de campionat, pe locul 10 in Seria I din esalonul secund. Patronul Ioan Niculaie a dat afara vreo 9 jucatori si gindeste o campanie de transferari masive in aceasta pauza competitonala. Primul mare transfer ar putea fi ... Razvan Lucescu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.