Gimnastul Marian Dragulescu va fi singurul reprezentant al Romaniei care va participa la finala Cupei Mondiale, competitie ce va avea loc in Brazilia, la Sao Paolo, in zilele de 15 si 16 decembrie. Tara noastra nu va fi reprezentata de nicio sportiva la proba feminina.

Singurul sportiv care a cucerit doua titluri mondiale in acest an, va pleca in America de Sud in data de 14 decembrie, urmand sa participe doar in proba de sarituri, avandu-i adversari pe Diego Hypolito (Brazilia), Brandon OŽ Neill (Canada), Matthias Fahrig (Germania), Fabian Hambuechen (Germania), Iernar Ierimbetov (Kazahstan), Evgheni Sapronenko (Letonia) si Anton Golotuskov (Rusia).

Marian Dragulescu nu se lasa intimidat de faptul ca va fi singurul roman de la finalele din Brazilia si are incredere in fortele sale. Gimnastul a precizat ca obiectivul sau de la aceasta competitie va fi sa castige o noua medalie de aur. "Am mai participat la concursuri la care am fost singur si cred ca nu va fi nicio problema. Cu pregatirea stau foarte bine si mai am putin sa termin cu aceste mondiale, dupa care urmeaza vacanta. Sper sa ma descurc cat mai bine, deoarece voi concura la un singur aparat, iar obiectivul meu pentru aceasta Cupa Mondiala va fi obtinerea unei medalii de aur", a declarat Marian Dragulescu.

Dublul campion mondial la sol si la sarituri este favoritul principal la obtinerea titlului de cel mai bun sportiv al anului. Dragulescu este de parere ca, dupa rezultatele obtinute in acest an, merita sa primeasca acest premiu.