Dupa cum se stie, medicul Eufemiano Fuentes se afla in centrul unui mare scandal privind dopajul sangvin. Mai nou, conform editiei care va aparea astazi a cotidianului "Le Monde", se pare ca gruparile Real Madrid si FC Barcelona ar fi apelat la serviciile lui Fuentes. Jurnalul citat sustine ca a avut acces la o serie de documente confidentiale apartinind medicului, in care sint detaliate programele de pregatire pentru sezonul 2005/2006 ale echipelor FC Barcelona si Real Madrid. "Scrieri codificate", care, potrivit primului raport al politiei spaniole, ascund nume de produse dopante. "Le Monde" precizeaza ca inscrierile doctorului vizeaza si cluburile Valencia si Betis Sevilla.

Scandalul "Puerto" (n.r. - nume dat de politia spaniola cazului privind dopajul sangvin) a fost declansat in mai 2006, cind s-au descoperit materiale de dopaj sangvin si registre cu numele mai multor sportivi. Fuentes, suspectat ca s-ar afla in centrul retelei de dopaj sangvin, a fost arestat. Ciclistilor Jan Ullrich si Ivan Basso, implicati in afacere, li s-a interzis participarea la editia din 2006 a Turului Frantei. Fuentes a declarat in mai multe rinduri ca aceste registre nu ii privesc doar pe rutieri. Ieri, oficialii celor patru cluburi din Primera Division au dezmintit informatiile publicatiei franceze.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.