Golul superb marcat de Nicolae Dica in poarta campioanei Frantei nu a fost intamplator. Cel putin asa sutine antrenorul care l-a descoperit pe fotbalistul Stelei. Gheorghe Cristian ne-a dezvaluit faptul ca de mic copil atacantul repeta astfel de lovituri la antrenamente: "Golul marcat la Lyon a fost fantastic. Daca pui alt jucator sa faca stop pe piept si sa dea din voleu, asa cum a facut Nicu, nu stiu daca reuseste. Nicu exersa astfel de executii la sedintele de pregatire".

Tehnicianul de la centrul de copii si juniori din Pitesti a povestit cum l-a descoperit pe fotbalistul care este dorit acum de marile cluburi europene: "A venit la 11 ani la un trial. Mi-a placut din prima de el. Lua mingea de la portar si-i dribla pe toti pana la poarta si dadea gol. Din cinci faze, marca de doua ori. Tin minte ca-l si certam, pentru ca ma enerva ca nu dadea pase".

"El l-a adus si pe fratele sau la fotbal, insa Sorinel nu s-a tinut de treaba. A renuntat pe la vreo 20 de ani. El era oricum mai golanas...", adauga fostul mare portar.

- Prima femeie, actuala sotie. Nicolae Dica nu s-a schimbat prea mult. Era foarte linistit in copilarie si a ramas la fel si acum, la 26 de ani. "Nicu a fost un copil cuminte. Nici la scoala, nici la liceu nu a iesit in evidenta cu povestiri picante. Un mare merit il au parintii lui, oameni simpli, care i-au dat o educatie aleasa. Tatal sau lucra la combinatul petrochimic, iar mama era magazionera la vopsitorie, la Colibasi. Ei s-au tinut foarte mult de capul lui Nicu. La scoala nu excela, invata cat era cazul, cat trebuia sa ia note bune, sa nu aiba probleme. La facultate toti credeau ca este fiul meu, pentru ca mereu mergeam cu el si peste tot il prezentam ca fiind copilul meu. Profesorii il stiau de baiat cuminte si, daca era cazul, mai inchideau ochii", spune Gheorghe Cristian.

Antrenorul ne-a povestit ca vedeta Stelei nu excela nici la capitolul fete: "Nicu nu le avea cu discotecile, barurile, betiile... Corina (n.r. sotia sa) a fost - si cu asta basta! Se stiu de la 18 ani si sunt impreuna de atunci. Si ea este o fata serioasa, cuminte, a terminat facultatea...".

- Prima masina: un Opel rosu. Ca toti adolescentii, Nicolae a fost pasionat, in copilarie, de masini. Antrenorul sau ne-a povestit cum a facut Dica primul accident: "Nicu nu avea carnet. A luat masina tatalui sau, o Dacia 1310 albastra si s-a urcat la volan sa o conduca pe aleea de la stadion. Un coleg a vrut sa bage masina sa in parcare, moment in care Nicu a vrut sa parcheze si s-au ciocnit. Prima masina a lui Nicu a fost un Opel Astra rosu. Un model vechi, dar el era foarte incantat de masina. Si-o luase rosie pentru ca ii placeau mult culorile aprinse".

- Pentru tata. Nicolae Dica i-a dedicat golul marcat la Lyon tatalui sau, care si-a serbat onomastica.
Nicolae, parintele lui Dica, a fost externat din spital si se simte ceva mai bine, desi are in continuare probleme cu cele doua operatii suferite la ficat.

La FC Arges era casierul echipei

"Cioara", cum a fost poreclit de colegi, era casierul echipei. Starul formatiei din Ghencea avea de mic stofa de lider. Inca de la juniori avea responsabilitati si i se incredintau sarcini importante. "Nicu era mana mea dreapta. Era mereu in centrul atentiei, comunicativ si fara fite. Nicu a fost si casierul echipei. Cand era cazul, el strangea bani de la colegi", isi aminteste antrenorul. Gheorghe Cristian ne-a povestit ca fotbalistul era mai mereu alintat de coechipieri: "Ii spuneau Cioara pentru ca era mai brunet decat ceilalti. Mie nu imi placea porecla asta si il strigam Di Canio sau pur si simplu Nicu".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.