Fotbalul intern se pregateste de vacanta! Etapa a 19-a a Ligii I, programata pe durata a trei zile, cu tot atatea jocuri pe zi, va incheia sezonul de toamna al campionatului nostru. In asteptarea meciurilor "europenelor" Rapid, Dinamo si Steaua, care intra in scena maine si duminica, microbistii isi vor indrepta atentia asupra primelor trei partide ale rundei, programate astazi.

• Primele echipe care vor intra in repaus fotbalistic sunt UTA si FC Vaslui, cele doua protagoniste ale meciului de debut al etapei. Aradenii (locul 9, cu 24 de puncte) vor primi vizita vecinilor de clasament, Vasluiul aflandu-se cu o treapta mai sus in ierarhia Ligii I (loc 8, 25 p). Ambele team-uri vin dupa remize obtinute in runda precedenta, UTA - scor alb la Constanta, iar FC Vaslui, doar un punct acasa, cu "U" Craiova (3-3). De altfel, partida moldovenilor, care au inscris cele trei goluri in ultimele zece minute, a fost considerata cea mai spectaculoasa din prima etapa a returului.

• A doua confruntare de astazi opune, sub Pietricica, Ceahlaul si Poli Iasi. Trupa lui "Flocea" ocupa o pozitie retrogradabila (15, cu doar 17 puncte) si trebuie neaparat sa invinga echipa din Copou pentru a incerca desprinderea din zona "nisipurilor miscatoare". Misiune, teoretic, la indemana pentru gazde, deoarece iesenii (locul 13, 21 p), ca de obicei, au lotul decimat de accidentari, pentru aceasta partida, de pilda, Ionut Popa neputandu-se baza pe niciun atacant de baza. Aceasta pare sa fie, de altfel, principala cauza a prelungitei perioade de "seceta" pe care o traverseaza Poli, care a si uitat cand a castigat ultima data in Liga I.

• Ultimul meci al zilei se joaca in Cotroceni, unde FC National, "lanterna rosie" a clasamentului (locul 18, 10 p) da piept cu Gloria Bistrita (locul 5, 30p). "Bancarii" vin dupa jocul bun facut luni, in Stefan cel Mare, unde au pierdut pierdut in ultimele minute, fapt deplans de tehnicianul Sorin Cartu. "Daca scoteam un punct cu Dinamo, starea de spirit a echipei era mult mai buna. Am ratat de putin un rezultat pozitiv", a spus "Sorinaccio". Antrenorul a subliniat importanta deosebita a partidei cu bistritenii pentru FC National. "Trebuie sa ne salvam de la retrogradare. Este vital sa obtinem punctele cu Gloria Bistrita, pentru ca nimanui nu ii convine sa joace de la ora 11.00. Trebuie sa abordam meciul cu incredere, pentru ca cele trei puncte puse in joc sunt foarte importante pentru noi acum, cand trebuie sa micsoram distanta in clasament", a afirmat Cartu. In ciuda revirimentului produs de la sosirea pe banca a lui Sorin Cartu, formatia din Parcul cu Platani va avea un obstacol greu de trecut asta seara, echipa lui Sabau (dorit, se pare, iarasi in Giulesti) fiind una din surprizele placute ale Ligii I.

Programul partidelor de astazi
UTA Arad - FC Vaslui (ora 13.00, Telesport)
Ceahlaul - Poli Iasi (ora 18.00, Telesport)
FC National - Gloria (ora 20.00, National TV)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.