Punctul obtinut de Steaua in ultima partida din grupa E a Ligii Campionilor nu a schimbat situatia in clasamentul coeficientilor realizat de UEFA, unde Romania se lupta cu Portugalia pentru locul al saselea

Dupa etapa din aceasta saptamina a Ligii Campionilor, distanta dintre cele doua tari a ramas acceasi, de 0,084, Romania acumulind 40,165 puncte, iar Portugalia 40,249 puncte.

De precizat ca Romania nu a reusit sa depaseasca Portugalia in clasament din cauza punctului bonus primit de FC Porto ca urmare a calificarii in faza urmatoare a Ligii Campionilor.

In cazul in care nu ar fi beneficiat de acest punct bonus, Portugalia ar fi fost devansata de Romania, care ar fi acumulat 40,165, fata de numai 40,082 cit ar fi adunat lusitanii.

In ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor, echipele portugheze au inregistrat o singura remiza, FC Porto - Arsenal, 0-0, si doua infringeri: Sporting - Spartak Moscova, scor 1-3 si Manchester United - Benfica, scor 3-1.

Germania, ocupanta locului cinci in ierarhia europeana, s-a distantat la 0,912 puncte fata de Romania, totalizind 1,770 puncte, dupa victoria repurtata miercuri, pe teren propriu, de SV Hamburg in fata lui TSKA Moscova, dar si a remizei obtinute, cu o zi inainte, de Bayern Munchen, scor 1-1, cu Internazionale Milano. Ca si in cazul Portugaliei, Germania a beneficiat de punctul bonus primit in urma calificarii lui Bayern Munchen.

De notat faptul ca echipele care au evoluat in grupele Ligii Campionilor si au obtinut calificarea in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA nu beneficiaza de punctul bonus.

Romania este, alaturi de Spania, singura tara care are toate echipele ramase in competitie.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.