Cumpararea clubului la care evolueaza trei jucatori romani, Eugen Trica, Alexandru Piturca si Florentin Petre, TSKA Sofia, de catre magnatul indian Pramod Mittal a fost confirmata. "Negocierile privind vinzarea clubului TSKA s-au incheiat. Vasil Bozhkov a vindut actiunile, in procent de 100% lui Pramod Mittal", a anuntat purtatoarea de cuvint a fostului patron, Irina Sarachinova. Pramod Mittal detine impreuna cu fratele sau, Vinod, compania "Global Steel Holdings", una dintre diviziile producatorului indian de otel "Ispat Industries". Cei doi sint actionari majoritari (71%) la cel mai mare combinat siderurgic din Bulgaria, "Kremikovtzi". Pramod si Vinod sint fratii mai mici ai miliardarului Lakshmi Mittal, cel ce detine compania "Mittal Steel", acesta din urma fiind declarat ca al cincilea "bogatas" al lumii, conform "Forbes", cu o avere estimata la aproximativ 23,5 miliarde de dolari.

Pe linga afacerile cu otel, fratii Mittal sint implicati si in lumea sportului. "Mittal Steel" este sponsorul principal al formatiei Otelul Galati, dar si a unei echipe de fotbal (plus cea de hochei) din Cehia. Este vorba de Vitkovice. Implicarea lui Pramod la TSKA Sofia a inceput deja sa se observe. Surse din cadrul clubului bulgar au afirmat presei ca noul patron vrea inlocuirea antrenorului Plamen Markov cu suedezul Sven Goran Eriksson, indianul oferindu-i acestuia un salariu anual de 7,4 milioane de euro.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.