Tribunalul de la Lausanne a desfiintat, ieri, FRF, in cazul Timisoara, aratand ca, daca la Bucuresti s-ar fi judecat corect, cauza nu ar mai fi ajuns in Elvetia. Mircea Sandu este pe punctul de a pierde alta sansa de a ajunge la UEFA!

Dusa mai mult in subteran decat in planul decizional al FRF, lupta dintre fostul actionar principal al Politehnicii, italianul Claudio Zambon, si actualul patron, Marian Iancu, a fost transata definitiv de catre forul international in favoarea italianului. Sansele ca Mircea Sandu sa patrunda in structurile UEFA s-au diminuat considerabil.

Hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv referitoare la acest dosar, cu numarul 2006/A/1109, datata din 5 decembrie, arata, la pagina 19, in hotararea finala, in 7 puncte, care sunt deciziile. "Gardianul" de ieri a dezvaluit in premiera dedesubturile acestei afaceri. Claudio Zambon este principalul beneficiar al deciziei. Astfel, la punctul 1, hotararea Comisiei de Apel a FRF a fost retrasa, iar la punctul urmator se specifica: "FCU Politehnica Timisoara este obligata sa continue cu numele initial, adica CS FC Politehnica AEK Timisoara sau sa isi ia alt nume, aprobat de FRF, care nu include riscul de a fi confundat cu numele de SC FC Politehnica Timisoara SA", detinut de Zambon. Pentru fiecare meci jucat, incepand cu data de 5 decembrie si pana la intrarea in vigoare a schimbarii de nume, FCU Politehnica Timisoara va trebui sa plateasca 5.000 de euro drept compensatie.

La acest punct, Zambon a solicitat noi precizari la FIFA, care a comunicat in scris, ieri, ca pentru fiecare meci, echipa lui Iancu trebuie sa plateasca nu 5.000 de euro, ci de trei ori mai mult, adica o data pentru folosirea numelui de FC, a doua oara pentru culorile alb-violet si a treia oara pentru palmares, totul incepand cu data de 31 ianuarie 2005, atunci cand s-a folosit incorect numele echipei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.