Managerul general al echipei Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, a organizat ieri prima conferinta de presa dupa o lunga perioada de tacere mediatica. Aceasta aparitie publica a oficialului stelist a fost cauzata atat de faptul ca acesta a fost plecat timp de cateva saptamani in Brazilia, in cautare de jucatori, cat si din dorinta de a nu mai fi in atentia presei: "Am stat deoparte, mai retras, pentru ca nu imi place sa ies tot timpul in fata".

Mihai Stoica a declarat insa ca atacurile impotriva Stelei nu puteau ramane fara raspuns din partea sa, iar tintele managerului general al campioanei Romaniei au fost directorul general al lui Dinamo, Cristi Borcea, patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu si mai multi reprezentanti ai presei. Tirul ironiilor oficialului stelist a debutat la adresa celui mai activ oficial al ros-albilor in ceea ce priveste declaratiile de presa, Cristi Borcea: "De doi ani si jumatate uitasem ca exista Borcea. Acum si-a regasit talentul oratoric si a inceput sa vorbeasca numai si numai de Steaua. Cred ca a inceput sa ii fie teama, desi distanta e foarte mare. Probabil ca nu o sa mai intalneasca echipe cu jucatori fara viteza, care alearga pe langa minge acompaniind-o in poarta".

Cel poreclit MM a refuzat insa sa afirme explicit ca Dinamo s-a facut vinovata de jocuri de culise: "Eu nu insinuez nimic. Spun doar ce am vazut". Managerul general al Stelei s-a referit si la acuzatiile extrem de dure formulate in special de oficiali ai gruparilor Poli Timisoara si Dinamo, conform carora echipa campioana a beneficiat "in mod suspect de mult" de ajutorul arbitrilor: "Mereu am recunoscut cand arbitrii au luat decizii care sa avantajeze Steaua, asa cum a fost cazul in partida de la Pitesti. Dar Borcea discuta despre arbitrajele Stelei. Cat tupeu trebuie sa ai sa discuti de ajutorul primit de Steaua, cand Steaua a fost mai mult decat dezavantajata? Nesu e la Bologna, dupa o interventie chiriurgicala care a avut loc inainte ca accidentarea sa necesite interventie chirurgicala. Onofras l-a aruncat in spital pe Nesu, asa e Steaua ajutata de arbitri".

Urmatorul la rand a fost patronul echipei de pe Bega, Marian Iancu, cei doi continuand de fapt un razboi mai vechi: "A aparut acest personaj la Timisoara, care recita o poezie compusa de un actoras de mana a sasea, de o vedeta TV expirata. in schimb, cand este pus in fata unui dialog, incearca o gluma proasta si apoi se opreste, ca nu are ce sa discute. Nu mai continuu cu acest personaj care sper sa se aseze unde ii e locul".

Mihai Stoica a luat apararea jucatorilor atacati prin declaratii de cei doi oficiali ai cluburilor rivale: "Borcea n-are voie sa vorbeasca de Mirel Radoi si de jucatorii Stelei, care au facut cele mai mari performante de dupa revolutie. Au facut performante inimaginabile. Dorin Goian este unul dintre cei mai buni jucatori romani la ora actuala si autorul ultimului gol al echipei nationale intr-o partida oficiala. Aceasta incercare de a pune presiune si a dicredita un jucator valoros ca Goian imi da o lehamite totala".

Mihai Stoica nu a uitat nici de jurnalistii care, in opinia lui, nu si-au respectat codul deontologic: "Terzian si Geambasu sunt dinamovisti, asa cum Vochin este stelist, dar el incearca, macar, sa fie obiectiv. Emisiunea de duminica seara trebuia organizata in "stefan cel Mare", pentru ca a fost o emisiune despre Steaua, fara invitati de la Steaua".

Managerul general al campioanei si-a incheiat apoteotic one-man-show-ul: "Gata! M-am intors. Orice atac indreptat impotriva Stelei nu va ramane fara raspuns, iar acestea vor fi devastatoare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.