Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), Florian Gheorghe (foto), si-a depus demisia din functia pe care o detine, in urma retragerii Partidului Conservator, de care apartine, de la guvernare. "Mi-am depus demisia, iar in cel mai scurt timp premierul va lua act de acest lucru si va decide in consecinta. Daca o va accepta sau nu, in ultimul caz eu urmand a-mi continua activitatea. Un raspuns din partea cabinetului primului ministru ar trebui sa vina, conform legii, in maximum 30 de zile", a declarat Florian Gheorghe, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele ANS a incercat sa faca un bilant al agentiei pe care a condus-o din data de 2 septembrie 2005 si a precizat ca cel mai important lucru pe care l-a reusit este pastrarea independentei ANS. "inainte de venirea mea, ANS era aproape de faliment. Totul era mort aici. Era foarte aproape ca agentia sa treaca la Ministerul de Interne, care nu este cel mai bun loc pentru sportul romanesc. si asta pentru ca aceasta institutie este asimilata cu o forta opresiva in ochii publicului romanesc. Dar am reusit sa pastram agentia independenta si toate incercarile de a o prelua au esuat", a adaugat Florian Gheorghe.

De asemenea, presedintele a mai spus ca in perioada mandatului sau au fost demarate demersurile pentru crearea unor noi complexe sportive nationale. Acestea vor fi construite in localitati precum Vatra-Dornei, Suceava, Bacau, Braila, Pitesti, Craiova si Baia Mare.

Cel mai probabil, Florian Gheorghe ar urma sa fie inlocuit de vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, membru PNL.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.