Mircea Sandu spune ca se va da o lupta grea pentru un loc in Comitetul Executiv al UEFA, intre federatiile din Vest si cele din Est. Boss-ul de la Casa Fotbalului spune ca se afla intre primii trei candidati si ca are sanse reale sa ocupe un scaun in cea mai importanta comisie a forului european. Reprezentantii tarilor din Est vor sa obtina trei sau patru locuri la alegerile din ianuarie.

In plina febra a candidaturii pentru un loc in Comitetul Executiv al UEFA, unde Mircea Sandu spera sa obtina un post la viitoarele alegeri, a avut loc, ieri ,reuniunea informala a sefilor de federatii din Europa. Feriti de ochii presei, presedintii a 17 federatii din Europa Centrala si de Est s-au reunit, ieri, la Hotel Intercontinental. Se pare ca sefii forurilor europene vor sa se sustina reciproc pentru a accede la mai multe locuri in familia UEFA.

"Este pentru prima data cind are loc o astfel de intilnire in tara noastra. Am invitat 26 de federat ii, dintre care doar 16 au putut onora intrunirea. Am luat in discutie prezentul si viitorul fotbalului din Europa. Am discutat despre sustinerea a 3-4 persoane din aceasta zona pentru un loc in Comitetul Executiv al UEFA", a declarat presedintele FRF, Mircea Sandu.

Nasul crede ca se va da o lupta apriga pentru suprematie, la Congresul UEFA din ianuarie: "Va fi o batalie intre vest si est, pentru a obtine 3 sau 4 locuri de membri. Acum, cind avem echipe din est in cupele europene, trebuie sa detinem mai multe locuri in Comitetul Executiv al UEFA. Am decis sa ne sustinem pentru a putea sa schimbam situatia de acum, cind sintem reprezentati in proportie de o treime". Seful de la Casa Fotbalului a declarat ca are sanse reale: "Sint printre primii trei candidati. Poate chiar primul, cine poate sti? Deci, am sanse reale".

MIRCEA SANDU: "Nu am discutat daca il vom sustine pe Platini sau pe Blatter. Asta vom vedea atunci, cind va trebui sa votam"

IONUT LUPESCU: "Turneul din Cipru a picat, pentru ca am refuzat noi. Acolo participau Cipru, Bulgaria si Kazahstan. Am preferat sa renuntam. In schimb, sintem in discutii avansate cu trei federatii pentru un amical in februarie"

Amical cu Franta?

Dupa ce turneul din Cipru a cazut, FRF trateaza de zor cu mai multe federatii posibilitatea perfectarii unui meci amical pentru data de 7 februarie. Oficialii de la Casa Fotbalului se afla in discutii avansate cu Franta, iar in cazul in care nu se va ajunge la un acord, exista si variantele Belgia sau Croatia.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.