"Golazo de campioni", a titrat cotidianul spaniol "As" dupa victoria obtinuta de Real in fata lui Juventus prin golul marcat, cu umarul, de Ivan Helguera. Daca publicatia-suporter a madrilenilor a supraevaluat un gol banal, Marca si-a pastrat obiectivitatea, subliniind aportul fiecarui jucator trimis in teren de Vanderlei Luxemburgo, de la elefantul intr-un magazin de portelanuri, Gravesen, la magicianul Zidane. "Aseara, Europa a vazut o echipa", a titrat cotidianul, punind pe prima pagina poza de grup de la inceputul meciului. De asemenea, "Marca" a fost de parere ca: "Real i-a crutat viata lui Juve". De cealalta parte, "Gazzetta dello Sport" a recunoscut: "Real a sufocat Juve".

Fara cel de-al doilea gol, pe care il meritau, madrilenii nu au putut sa se bucure prea mult. "Este un rezultat bun, dar meritam putin mai mult", a declarat Luxemburgo la sfirsitul partidei, sustinut de Zidane: "Meritam sa marcam si al doilea gol". Invinsi si dominati pe Santiago Bernabeu, italienii au luat partea buna a lucrurilor. "0-1 nu este un rezultat urit", a declarat tehnicianul Fabio Capello, in timp ce Del Piero a precizat: "La Torino va fi diferit".

Armistitiu anglo-german

In cealalta confruntare a serii, intre englezi si germani, Bayer a pierdut ce a cistigat Bayern, sau, privita din celalalt unghi, Liverpool a salvat onoarea Albionului dupa umilinta indurata de Arsenal. Pe Olympiastadium, elevii lui Magath au facut instructie cu "tunarii" lui Wenger, care a declarat in "The Sun": "Imi venea sa pling dupa cel mai prost meci al nostru". Bild a vazut si o alta confruntare la München, intre portarii nationalei Germaniei: "Kahn jubileaza: 3-1 contra lui Jens Lehman". Cele doua goluri ale peruanului Pizzaro i-au determinat pe jurnalistii nemti sa exclame: "Pizza-Party".

Daca vinovatul umilintei indurate de Arsenal a fost considerat, corect, Kolo Toure, cel care a gafat la primele doua goluri, dar l-a inscris pe cel al oaspetilor, pe Anfield Road, portarul Dudek a facut cadou nemtilor de la Leverkusen un gol si destule sperante pentru returul de peste doua saptamini. "Bild" a apreciat insa ca meritul pentru golul din prelungirile partidei ii revine jucatorului de la Bayer, care a insistat: "Franca a dat sperante lui Bayer".

Infringerea care da sperante

In ultimul meci al serii, aproape uitat, PSV a invins cu 1-0 pe Monaco, finalista editiei trecute. In ciuda infringerii, francezii s-au declarat increzatori. Astfel, "L’Equipe" a titrat: "Monaco poate sa creada in calificare", considerind ca: "Elevii lui Deschamps mai au o sansa".