Venit mai degraba pe usa din dos a clubului din Ghencea, acolo unde reflectoarele erau toate puse pe Carlos, "senzatia" din Portugalia, Cornel Cernea dovedeste cu fiecare ocazie ca, pe linga talent, are si personalitate. Numai ca, in Ghencea, aceasta din urma i-ar putea fi fatala. Portarul este deranjat de modul in care a fost tratat in trecut si spune ca nu-l intereseaza ceea ce zice patronul Gigi Becali

Cornel Cernea a profitat din plin de titularizarea sa, venita ca urmare a gafelor lui Carlos, si a devenit un titular cert in prima garnitura a Stelei. Adus de la Otelul Galati mai mult ca o manta de vreme rea, el a reusit, prin talent si munca, sa determine atit oficialii, cit si suporterii ros-albastri sa-l priveasca cu mai multa incredere.

De asemenea, evolutiile sale reusite, incepute chiar pe Santiago Bernabeu, i-au asigurat suportul necesar, pentru ca sa poata iesi la rampa cu declaratii foarte indraznete. Ultima s-a consumat dupa victoria de simbata, in fata lui Poli Timisoara, cind a declarat: "M-am saturat de vorbele lui nea Gigi. Vreau sa fiu respectat la Steaua", dupa ce patronul stelist l-a asigurat pe ex-ga- latean de locul sau la clubul din Ghencea.

"Cind Carlos a fost accidentat, s-a vorbit ca la Steaua nu exista alternativa pentru postul de portar, si acum, cind s-a vazut cum apar, si-au schimbat parerea", a rabufnit fotbalistul. Prima sa declaratie acida la adresa oficialilor ros-albastri a fost dupa meciul de la Madrid, in care goalkeeper-ul a avut citeva interventii de exceptie.

"Acum sint in probe, cum ar veni, in Ghencea. Ma gindesc sa ma transfer la alta echipa. Sint sigur ca nu mai ramin la Steaua, pentru ca nu mai sint dorit. Se vorbeste despre multi alti portari, de parca eu n-as fi in lotul Stelei", a declarat, imediat dupa partida de pe Santiago Bernabeu, Cernea. Si dupa meciul cu Kiev, in urma caruia Steaua a mers in primavara europeana, portarul a avut o declaratie asemanatoare: "Vreau sa joc acolo unde sint respectat. Daca voi fi respectat la Steaua, voi ramine aici, daca nu, nu".

Razbunarea lui Ovidiu Petre

Mijlocasul Stelei, Ovidiu Petre, a inscris primul sau gol in tricoul ros-albastru chiar in fata fostei sale formatii, Politehnica Timisoara, de la care a fost transferat in aceasta vara, pentru 1,1 milioane euro. Fotbalistul a marcat golul al doilea al gruparii din Ghencea, cu un sut la vinclu, din afara careului de 16 metri. La final, atit Petre, cit si Gigel Coman, au zabovit mai bine de o ora in autocarul jucatorilor de pe Bega, cei doi intretinindu-se amical cu fostii lor colegi.

Scandal cu galeriile

Cu ocazia meciului de simbata, suporterii Rapidului au crezut ca este de cuviinta sa le dea o "mina de ajutor" fratilor de la Timisoara. La sfirsitul partidei, un grup de ultrasi giulesteni asteptau in zona Cringasi fanii stelisti care se intorceau de la meci. Nucleul dur al galeriei din Ghencea a aflat despre aceasta actiune si a actionat in consecinta. Ultrasii stelisti au debarcat in Cringasi, aplicindu-le rapidistilor o corectie fizica foarte dura. In Gara de Nord, stelistii au atacat suporterii lui Poli Timisoara, Jandarmeria facind mai multe retineri.

Bilete ieftine la Lyon

Dupa ce Steaua a anuntat clubul francez de prezenta unui numar redus de suporteri la meciul de miercuri, 6 decembrie, din Liga Zampionilor, Olympique Lyon a scos la vinzare biletele ramase. Pretul acestora este unul redus, de doar zece euro in partea inferioara a peluzelor si de 15 euro, in restul tribunelor. Altfel, echipa din Bulevardul Ghencea va pleca in Franta miine dimineata. De data aceasta, avind in vedere miza scazuta a partidei, Oli a decis plecarea doar cu o zi inainte.

CRONICA.Show total

Orgolii, lupta, spectacol si tribune inflacarate. Ingredientele pe care suporterii le asteptau la o confruntare intre Steaua si Poli Timisoara. Si le-au avut cu virf si indesat. Fanii au vazut pe teren mai mult decit fotbal. Doua echipe cu ambitii: una care incearca sa-si apere titlul, cealalta, hotarita sa ajunga undeva, aproape de virf. Echipa din Ghencea pornea hotarita sa smulga trei puncte pentru un start de retur inedit, disputat in prag de Sarbatori.

Prima parte le-a apartinut ros-albastrilor, care i-au incercat vigilenta lui Popa inca din start. Golurile, venite ca un trasnet, dupa dominarea autoritara a echipei lui Olaroiu. Revelatia Thereau si-a facut datoria, ca de obicei, in timp ce Ovidiu Petre a infipt pumnalul in inima fostei sale echipe. Spectacol total, dar in repriza a doua, stelistii au incetinit motoarele si le-au lasat spatii timisorenilor.

Reusita lui Gigel Bucur a inghetat putin tribunele, insa Vali Badea a pecetluit un final fericit pentru Steaua, la numai doua minute de la intrarea pe teren. Victorie si liniste pentru un inceput de retur. De la care Gigi Becali asteapta mult.

Replica lui Iancu

Patronul timisorenilor, Marian Iancu, a avut citeva comentarii acide, din nou, la adresa stelistilor, dupa partida cu Steaua. Vizavi de managerul general Mihai Stoica, replica sa a fost una retinuta, Iancu declarind ca "pe Mihai Stoica il doare inca acel comunicat si ma bucura asta. Ramine cum am scris atunci, nu-mi iau nici un cuvint inapoi".

Ovidiu Petre si Dorin Goian au fost si ei vizati de declaratiile patronului Timisoarei. "Goian face aproape la fiecare meci faulturi in careu, dar, oricum, nu se acorda. La faza din minutul 3, la contactul dintre el si Mansour, a fost fault. Iar Ovidiu Petre a dat si el un gol, si oamenii se intreaba daca am facut bine ca l-am dat. Eu nu regret ca l-am vindut, pentru ca la noi, oricum, nu se regasea".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.