Somer de lux dupa abdicarea de la Poli Timisoara, la 24 iunie, Gica Hagi pare dispus sa nu mai fie antrenor doar la televizor. Potrivit presei italiene, Brescia Calcio, echipa care il curteaza de mai multa vreme, i-a propus "Regelui" un contract pe doi ani, cu 750.000 de euro salariu anual, iar ca obiectiv, promovarea echipei in Serie A

Hagi l-ar putea inlocui pe actualul tehnician, Mario Somma, in pauza competitionala din iarna, in cazul in care echipa nu ajunge intr-una dintre primele pozitii ale clasamentului din liga a doua. In acest moment, Brescia e pe locul 10, la sase puncte de liderul Napoli, dar evolutia formatiei lombarde nu e una multumitoare pentru presedintele Luigi Corioni - cunoscut in Peninsula pentru rapiditatea cu care schimba antrenori - dar nici pentru suporteri. La Brescia, Hagi a jucat intre 1992 si 1994, avandu-l ca antrenor pe Mircea Lucescu, iar coechipieri pe Raducioiu, Sabau si Mateut.

Pentru evolutia lui de atunci, Gica a fost invitat, acum doua luni, de conducerea "randunelelor", pe stadionul Rigamonti, la partida cu Treviso, pentru a primi o distinctie pentru cele doua sezoane jucate in tricoul alb-albastru. "Ar fi tentant pentru mine sa pregatesc o echipa din Vest", a marturisit Gica dupa acea partida, admitand insa, atunci, ca nu se pune problema sa preia Brescia.

Intre timp, lucururile s-au schimbat, iar prietenia dintre Corioni si Mircea Lucescu l-ar putea conduce pe Hagi in Italia, unde, potrivit ziarului "Giornale di Brescia", i s-ar fi pus la dispozitie o vila de seviciu la Desenzano, pe marginea lui Lago di Garda.

60 de meciuri a disputat Hagi in tricoul Bresciei, echipa pentru care a marcat 14 goluri

4 echipe a antrenat pana acum Hagi: nationala Romaniei (iunie - noiembrie 2001), Bursaspor (iunie - noiembrie 2003), Galatasaray (februarie 2004 - mai 2005) si Poli Timisoara (noiembrie 2005 - mai 2006).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.