Venita dupa seria parca nesfirsita de remize in Cupa UEFA, echipa din Giulesti a dat, chiar la ea acasa, de o trupa de gorjeni vigurosi, veniti la Bucuresti sa ciupeasca cel putin un punct. Prima repriza le-a mers, insa in cea de-a doua s-au vazut invinsi de Griffiths. Doar pina in al treilea minut de prelungiri. Vintilescu a profitat de neatentia apararii giulestene si a egalat nesperat, in finalul meciului

Obisnuiti cu gustul fad al egalurilor din meciurile cu iz european, Razvan Lucescu si elevii sai sperau ca macar in campionat sa-si continue sirul de izbinde. Pentru a sasea victorie consecutiva, rapidis tii ar fi trebuit sa treaca de ambitioasa Pandurii, echipa inedita incropita spontan la start de sezon pe locul de Liga I al Sportului Studentesc. Primul sfert de ora al partidei a fost rezervat de cele doua formatii tatonarii si jocul nu avea sa inceapa cu adevarat.

Cantonati in aparare de Eugen Neagoe, gorjenii dau dovada de rigurozitate, reusesc sa strice elanul in atac al Rapidului si nu se obosesc sa depaseasca centrul terenului. De partea cealalta, giulestenii insista cu mingi trimise de pe extreme in careul advers spre Moldovan. Acestea nu-si gasesc insa adresa si pentru ca, folosit din primul minut pe partea dreapta in locul titularului de drept Badoi, Ionut Stancu nu-si depaseste conditia si arata de ce este mai mult un obisnuit al bancii de rezerve in Giulesti.

Minutul 20. Suita de cornere la poarta olteana, trase parca la indigo: din numai cinci metri, reia cu capul Maldarasanu, respinge in extremis Guso, isi incearca si Moldovan lovitura de cap, dar se opune, din nou, cu brio, portarul bosniac. In cautarea golului, Perja apare si el la finalizare, dar executia sa modesta trimite mingea doar in peluza suporterilor giulesteni (31). Pauza. Repriza a doua se joaca dupa acelasi scenariu ca prima, insa Rapidul isi aduce cu ea si inspiratia de la cabine si deschide scorul la reluarea din apropiere a lui Griffiths (61).

Apoi, Razvan decide sa-l menajeze si-l arunca in lupta pe Buga. Gazdele domina, dar gorjenii nu se lasa impresionat i. Incearca tot mai multe, insa nu le iese nimic. Rapid cistiga la capitolul ocazii, acelasi scor inregistrindu-se si pe tabela, la final. Pina in al treilea minut de prelungiri, cind Vintilescu profita din plin de o aparare visatoare a gazdelor si introduce pumnalul: 1-1!

PREZENTE. Mazilu si Coman, cu sefii la oficiala

Doi dintre cei mai apreciati rapidisti in ultimele meciuri, Ionut Mazilu si Daniel Coman, indisponibili pentru partida de aseara, au luat loc la tribuna oficiala, ei fiind incadrati de Copos si de Jean Valvis. La meci a asistat si Cristian Sapunaru, suspendat pentru acest meci, care a venit impreuna cu sotia. Acesta a preferat sa vorbeasca la telefon cu Mazilu si cu Coman, desi se afla la doar citeva rinduri distanta de acestia.

Din nou schimbari

Si in partida de aseara, Razvan Lucescu a preferat sa menajeze mai multi dintre titularii de drept, dupa meciul de la Atena, din Cupa UEFA, contra celor de la Panathinaikos. A fost rindul lui Badoi, Rada si Buga sa ia loc pe banca de rezerve, ei fiind inlocuiti cu Ionut Stancu, Perja si Griffits. De altfel, Stancu a fost la primul sau meci ca titular, in acest sezon, dupa accidentarea pe care a suferit-o.

Rezerva de ziua lui

Meciul cu Pandurii a avut o insemnatate deosebita pentru rapidistul Nae Constantin, care a implinit ieri virsta de 33 de ani. In momentul in care crainicul stadionului a anuntat acest lucru la statia de amplificare, numele sau a fost scandat de tot stadionul. Interesant este faptul ca Nae Constantin a inscris in ambele partide pe care Rapid le-a jucat contra gorjenilor, de cind acestia au promovat in Liga I. Altfel, portarul Edel Apoula Bete a fost chemat de galeria giulesteana sa scandeze impotriva Stelei, in "stil Galata".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.