dintre Dinamo si FC National. La prima vedere, o disputa total dezechilibrata, care opune liderului detasat al campionatului, ultima clasata. De altfel, la finalul turului, cele doua echipe sunt separate de nu mai putin de 36 de puncte in ierarhia primei ligi, aspect elocvent in privinta stabilirii favoritei jocului de azi.

Desi pentru pariori ar fi un meci de 1 solist, nu trebuie sa uitam ca, in ultimii ani, confruntarile dintre cele doua echipe au fost destul de echilibrate, incheindu-se deseori cu rezultate surprinzatoare. Incepand cu aceasta prima runda a returului, "bancarii" spera sa inceapa, cu pasi mici dar siguri, urcusul in clasament, pentru a-si atinge obiectivul, evitarea retrogradarii. Pentru aceasta veritabila "misiune imposibila", Constantin Iacov, presedintele clubului din Parcul cu Platani, a dat o prima "lovitura", instalandu-l pe banca tehnica pe Sorin Cartu.

Fostul antrenor al Politehnicii Timisoara (de altfel, un apropiat al ex-actionarului dinamovist, Gigi Netoiu) vine in "Groapa" pentru a doua oara in decurs de patru luni, dupa meciul din august, pierdut de banateni in fata alb-rosiilor (1-3). Dinamovistii spera sa se repete istoria din acea partida si sa contabilizeze inca trei puncte in clasament, pentru a mentine la 11 distanta fata de urmaritoare. Victoria este singura varianta a "cainilor" in acest joc, mai ales ca Steaua, principala rivala (si la titlu), s-a impus sambata in fata lui Poli Timisoara si s-a apropiat momentan la 8 puncte de gruparea din Stefan cel Mare. Lupta dinamovistilor pe doua fronturi (Liga I si Cupa UEFA) pare sa aiba insa si urmari negative pentru lotul formatiei pregatite de Mircea Rednic.

Dupa victoria calificanta de miercuri din Cupa UEFA, contra lui Bayer Leverkusen, tehnicianul dinamovist are destule probleme medicale, Niculescu, Ganea si Blay fiind incerti pentru jocul cu FC National. Daca cei trei ar putea fi totusi recuperati, Galamaz, care a suferit o intindere contra nemtilor, va lipsi cu certitudine in confruntarea cu "bancarii".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.