Fara sa stie, Piturca a stat ieri de vorba cu “Evenimentul zilei” Trimisul cotidianului nostru s-a recomandat drept redactor la o revista erotica

Pina la partida cu Olanda mai este doar o luna si Victor Piturca, antrenorul nationalei de fotbal, continua sa-si aloce o importanta doza de energie razboiului cu "Evenimentul zilei". Inaintea unui joc atit de important, crucial pentru mentinerea tricolorilor in cursa spre Mondialele de anul viitor, selectionerul acorda multa atentie rafuielii cu cotidianul nostru, caruia i-a interzis accesul la conferintele de presa.

Mai mult, Piturca ne-a transmis, prin intermediari, ca daca vom continua sa-l criticam, ne va interzice accesul la actiunile nationalei! Tehnicianul a luat toate aceste masuri fara sa-l informeze si pe presedintele FRF, Mircea Sandu, care a fost pus astfel intr-o ipostaza stinjenitoare. Piturca paseste apasat pe urmele fostului sau patron si prieten, Gigi Becali.

Razboiul pe care selectionerul il duce cu publicatia noastra a continuat si ieri, cind Piturca n-a acceptat sa participam la o conferinta de presa. Mai mult, la salutul nostru, urmat de intrebarea daca putem asista la intilnirea sa cu ziaristii, Piturca nu a catadicsit nici macar sa deschida gura! Pentru a fi prezent la dialogul cu selectionerul, cotidianul nostru a recurs la un subterfugiu.

Un membru al Departamentului Reportaj al EZ a inselat vigilenta lui Victor Piturca si a patruns in sala unde s-a desfasurat conferinta de presa. El s-a recomandat drept redactor la o revista erotica si n-a avut nici o problema. Fara sa stie, selectionerul a stat de vorba cu EZ si a raspuns la citeva intrebari. Piturca a dezvaluit atit planurile pe termen scurt, pentru meciul cu Olanda, cit si ce are de gind in cazul in care lucrurile nu vor iesi asa cum ne dorim pe 26 martie. Dincolo de toate aceste raspunsuri, a razbatut acelasi iz de mindrie vecina cu aroganta.

Domnule Piturca, ati facut o analiza a amicalului din Cipru, cu Slovacia?
Am analizat meciul, m-am uitat la casete de doua-trei ori. Chiar daca nu am facut o partida foarte buna, am dominat in marea majoritate a timpului. Mi-am dat seama ca jucatorii nostri au potential si cred ca ar putea sa joace la un nivel foarte bun. Imbucurator este faptul ca mai multi dintre fotbalistii valorosi au revenit sau vor reveni la lot. Ma gindesc la Lobont, la Marius Nicolae, la Stoican, la Pancu. Ganea va reveni si el in doua saptamini. De asemenea, am trimis oameni care sa observe evolutiile lui Codrea si Mitu.

Pe ce fotbalisti veti miza la partida cu Olanda?
In proportie de 99 la suta, voi merge pe mina jucatorilor care au meciuri in picioare. In momentul asta, sint ceva probleme in ceea ce priveste atacul, dar sper ca, pina cind se va reuni lotul, toti jucatorii sa joace la echipele lor de club.

La meciul cu Slovacia ati reactivat niste jucatori care nu au dat satisfactie. Aveti de gind sa ii folositi in continuare?
Eu nu vad lucrurile asa. Mie nu mi se pare ca au avut rezultate slabe. In ceea ce priveste selectionarea lor pe viitor, totul depinde de evolutiile pe care le vor avea la cluburi.

"Nu-l lasam pe Gigi sa vina la stadion"

Ce veti face daca pierdem cu Olanda? Veti mentine actuala politica?
Daca pierdem meciurile din primavara, voi restructura echipa. Voi renunta la anumiti fotbalisti si voi aduce altii, mai tineri.

Ce sanse credeti ca are Steaua sa intoarca soarta calificarii cu Valencia?
Stelistii au sansa lor... Dar, daca erau mai organizati, nu ar fi pierdut meciul-tur (n.r. - la Valencia, Steaua a fost invinsa cu 2-0).

Pe vremea cind erati la Steaua, aveati des ciocniri cu Gigi Becali?
Ne mai luptam, mai aveam discutii... Nu mi-a sugerat niciodata sa introduc un anumit jucator. De fapt, la stadion nu venea decit o data la doua-trei saptamini, pentru ca nu il lasam eu sa vina mai des.

Credeti ca se simte plecarea dumneavoastra de la Steaua?
Nu stiu daca se observa... Voi decideti asta (n.r. - nu se simte, din moment ce "ros-albastrii" sint lideri in clasament si au ajuns in primavara europeana).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.