Ieri, Oana Petrovschi a fost consultata de specialistii maghiari de la clinica particulara Teleki din Budapesta.

"Mi-au descoperit doua noi hernii, intre vertebrele 3-4, una mai mica, si alta mai mare, intre 4-5. Cea de mai jos, L5-S1, s-a rupt, a atarnat o vreme, apoi a iesit in exterior, iar sangele s-a osificat. Mi-au recomandat tratament, inot zilnic, timp de sase luni, apoi revin la control, in speranta ca organismul e tanar si se poate reface. Nu este exclusa, din pacate, nici varianta operatiei", a declarat Oana, care a fost luata de acasa si insotita pana in Budapesta si retur de Janos Kurko, patronul echipei de hochei SC Miercurea Ciuc, care a si suportat toate costurile aferente.
Proces pentru tratamente

Reamintim ca Oana Petrovschi i-a actionat in instanta, intr-un proces civil (a carui al doilea termen are loc astazi, in Bucuresti), pe celebrii antrenori Octavian Belu si Mariana Bitang, acuzandu-i de rele tratamente si de tratamente inumane, cerand despagubiri in valore de 1,5 miliarde lei celor doi, in solidar cu Federatia Romana de Gimnastica. Printre motivatiile sumei respective se aflau si tratamentul, interventiile chirugicale si tratamentele post-operatorii, care ar putea dura mai multi ani.

Directorul INMS confirma legalitatea actelor fostei gimnaste

NU E HOATA!

Directorul Institutului National de Medicina Sportiva din Bucuresti, dr Razvan Busneag, confirma ca Oana Petrovschi si-a copiat o parte dintre actele din propriul dosar medical cu acordul sau.
Doctorul Razvan Busneag este director al Institutului National de Medicina Sportiva, din Bucuresti fiind cel care i-a urmat in aceasta functie lui Ioan Dragan, care a condus aceasta institutie o lunga perioada de timp. In fapt, INSM este, se poate spune si asa, forul suprem in materie de medicina sportiva din tara noastra. Cel putin dintre cele recunoscute de statul roman.

Deunazi, chestionat asupra faptului ca Oana Petrovschi si-ar fi furat din INMS propriul dosar medical, seful Institutului respectiv a recunoscut ca si-a dat acordul ca fosta gimnasta sa-si copieze actele medicale.

Avea dreptul sa-si consulte dosarul

Privind aceasta problema, pot sa va spun ca legislatia in vigoare zice ca orice document, act medical, dosarul medical sunt toate confidentiale. Ele nu pot fi publicate, nu pot aparea in presa, nicaieri, fara acordul persoanei ain cauza. Oana Petrovschi a fost aici (la INMS - n.r.) si si-a cerut dosarul medical, apoi a parasit incinta cu o persoana de la Antena 1. Alarmati de situatia creata, a fost anuntata politia. Fata s-a intors insa cu dosarul inapoi fara probleme. Dupa vreo trei zile, cred, a revenit si mi-a cerut aprobarea sa-si vada dosarul. Atunci, ca sa evitam situatii de genul celor petrecute anterior si mai ales pentru ca prevederile legale in vigoare spun clar ca la cerinta orice persoana isi poate vedea dosarul medical, i-am permis Oanei Petrovschi sa il ia. Sportiva a copiat cateva documente din dosarul ei medical in prezenta unui cadru medical, care, de altfel, se ocupase de intreaga problema".

Primavara in ianuarie

Deunazi, fostul medic al lotului de gimnastica, acum in varsta de 70 ani, Carmen Dumitru a insinuat ca Oana Petrovschi a furat acetele din propriul dosar medical aflat la Institutul National de Medicina Sportiva. "Am fost in Institutul National de Medicina Sportiva in momentul in care au fost sustrase si INMS a anuntat Politia. Cred ca a fost cam in primavara lui 2004. Nu stiu cand au fost aduse inapoi. Nu sunt false. Au fost xeroxate si copiate, dar nu stiu daca au mai respectat fraza din context. Sigur le luat fata, de la fisier, se aduca de la un anumit cabinet si a disparut cu ele. Persoana care este responsabila de acele fise a bagat de seama ca a iesit pe usa cu ele, s-a urcat intr-o masina cu cineva din breasla dumneavoastra si s-a intors mai tarziu. Asta arata rea intentie. A invatat-o cineva".

"Era vorba de sanatatea mea!"

Intrebata daca si-a cerut ori si-a luat dosarul medicale din INMS, Oana Petrovschi a raspuns: "Am fost in ianuarie anul trecut, nicidecum in primavara, la Institutul National de Medicina Sportiva. Eram, intr-adevar, insotita de cineva, pentru ca n-am vrut sa fiu singura. Poate ca a fost o greseala a mea ca am luat dosarul si i-am aratat acelui om, dar n-am fugit din INMS, cum se insinueaza, ci am iesit doar pana la o masina aflata in apropiere.

Pe de alta parte, daca era dosarul meu medical, cum puteam sa-l fur?! N-aveam voie sa-l vad? Ori sa-l arat cui vreau? Ca sa nu mai fie nici o problema, dupa aceea, am cerut permisiunea sa imi iau dosarul domnului doctor Razvan Busneag, director al Institutului National de Medicina Sportiva, care mi-a si dat voie. Mi-am copiat actele in prezenta unui cadru medical, nu mai stiu cum se numeste. Chiar nu-mi amintesc acum cum ii zice si n-as vrea sa fac vreo greseala. Oricum, n-am copiat tot ce era in dosar, ci doar unele acte, ca erau prea multe si nici nu ma pricepeam foarte bine. M-am gandit ca, oricum, am dreptul sa-l iau oricand, ca e un dosar care contine acte privind sanatatea mea".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.