Tehnicicanul Sorin Cartu a fost prezentat oficial, in cadrul unei conferinte de presa, ca noul antrenor principal al echipei FC National. Presedintele Clubului din Cotroceni, Constantin Iacov, spera ca aceasta schimbare facuta la nivelul bancii tehnice sa aduca ceva nou la echipa sa si sa reuseasca salvarea de la retrogradarea in Liga II. "Sunt foarte bucuros de faptul ca domnul Sorin Cartu a acceptat sa vina sa antreneze pe FC National si sper ca impreuna cu noul staff tehnic sa trecem peste aceasta perioada neagra a clubului nostru", a declarat Iacov.

Noul tehnician al bancarilor il va avea ca secund pe Mircea Irimescu, cel cu care a mai lucrat la Poli Timisoara, la Otelul Galati si la FC Arges. Sorin Cartu nu se sperie de situatia ingrijoratoare in care se afla noua sa echipa si spera sa reuseasca sa aduca pe FC National pe drumul cel bun. "Este o pozitie care ne ingrijoreaza putin, insa nu este una care sa ne sperie sau sa nu avem incredere ca nu vom putea scapa de retrogradare. Poate ca este o surpriza pentru multi faptul ca am acceptat, dar meseria mea este de antrenor, iar situatiile in care iei o echipa nu sunt intotdeauna foarte bune. Sper ca impreuna cu conducerea si cu jucatorii, in special, sa reusim sa ne salvam de la retrogradare", a declarat Cartu.

De asemenea, fostul tehnician al Politehnicii Timisoara a recunoscut ca FC National este echipa cu cea mai grea situatie dintre toate pe care le-a pregatit pana acum, insa spera ca prin experienta sa sa aduca un plus echipei pentru a-si indeplini obiectivul. "Este echipa aflata in cea mai dificila situatie dintre cele pe care le-am antrenat pana acum. Avem doar zece puncte, pozitia in clasament este ingrijoratoare, iar sistemul in care se desfasoara acum campionatul nu ne favorizeaza, deoarece acum retrogradeaza ultimele patru formatii. Dar eu sper sa-mi pun in valoare experienta pe care o am ca antrenor, de 20 de ani, iar asa, din mers, sa vedem ce putem face in aceste doua etape care au mai ramas, iar din retur sa adunam cat mai multe puncte", a adaugat Cartu, care va sta pe banca tehnica a "bancarilor" pana la sfarsitul sezonului, avand posibilitatea sa-si prelungeasca contractul, in cazul in care FC National va scapa de la retrogradare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.