La o ora de Champions League (21.45), Dinamo intalneste, in Stefan cel Mare, formatia germana Bayer Leverkusen, in cadrul Grupei B a Cupei UEFA. O victorie in aceasta seara ar asigura prezenta "cainilor" in saisprezecimile de finala ale competitiei. Alb-rosii pot obtine calificarea dupa acest meci si in cazul unui rezultat de egalitate, daca in cealalta partida a grupei, Bruges nu castiga la Istanbul, cu Besiktas.

Dincolo de toate aceste calcule, Dinamo este, cel putin teoretic, favorita confruntarii de astazi, cu Bayer. Gruparea din Stefan cel Mare are un palmares impresionant in jocurile sustinute in fata propriilor suporteri, unde a castigat toate cele 13 partide, fie ca au fost in campionatul intern, fie in Cupa UEFA. De partea cealalta, Bayer Leverkusen, ocupanta pozitiei a zecea in Bundesliga, este departe de echipa care facea furori in Liga Campionilor acum cativa ani. In sezonul 2001-2002 al celei mai galonate competitii inter-cluburi din Europa, "aspirinele" au avut un parcurs de exceptie, ajungand pana in finala, pe care au pierdut-o la limita, 1-2, in fata "galacticilor" de la Real Madrid.

Din lotul de atunci al nemtilor fac parte si acum doar portarul Butt si mijlocasul Carsten Ramelow, acesta din urma avand sanse reduse de a evolua diseara, in urma unei accidentari mai vechi. Bayer nu sta prea bine nici in clasamentul grupei din UEFA, unde a acumulat un singur punct dupa doua partide. In aceste conditii, confruntarea cu Dinamo capata o importanta deosebita pentru oaspeti, o infrangere la Bucuresti fiind aproape sinonima cu eliminarea.

Pentru acest ultim meci al dinamovistilor sustinut pe teren propriu, jucatorii si conducatorii "cainilor" au facut un apel la suporteri pentru a umple arena din Stefan cel Mare. In ciuda rezultatelor excelente ale echipei, fanii alb-rosii au si motive de neliniste, chiar si in cazul unei calificari in "primavara" europeana.

Altfel, directorul executiv Cristi Borcea a declarat ca Dinamo se poate desparti in aceasta iarna de Claudiu Niculescu, atacantul avand prevazuta in contract o clauza care ii permite sa plece la orice echipa care achita 600.000 mii de dolari clubului bucurestean. Totusi, Borcea, completat si de presedintele Nicolae Badea, isi exprima speranta ca Niculescu sa ramana in Stefan cel Mare macar pana la finele actualului sezon.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.