Stranierii Vlad Munteanu si Daniel Niculae au testat pe propriile crampoane adversarii romanilor din cupele europene.

Internationalul roman Adrian Mutu a reusit sa il scoata pe mult mai titratul Luca Toni, golgheterul de anul trecut din campionatul Italiei, din fata reflectoarelor, dupa ce a marcat sase goluri pentru Fiorentina. Ultimul a fost contra echipei lui Codrea, Siena, reusita sa aducind un punct pentru florentini. "Golul lui Mutu nu a fost suficient", este titlul din "Gazzetta dello Sport", care a remarcat insa evolutia romanului, votat de fanii "viola" cel mai bun jucator al meciului: "Un derby frumos, dar un rezultat care nu a ajutat nici una dintre formatii, ambele fiind in cautare de puncte. Antrenorii pot fi multumiti cu modul in care au jucat echipele lor. Mutu a demonstrat ca este in mare forma. Fiorentina a reusit sa reactioneze la jocul bun al Sienei dupa generozitatea lui Toni si clasa lui Mutu. Atacantul roman a marcat al saselea gol din campionat, depasindu-l pe Luca Toni, care are cu un gol mai putin".

Dupa primele 13 etape din Serie A, Mutu se afla pe locul trei in clasamentul golgheterilor, cu sase goluri marcate, alaturi de alti patru fotbalisti. Pe prima pozitie se afla Rigano, cu noua reusite, urmat de Binachi si de Totti, ambii cu cite sapte goluri. "Cele sase goluri inscrise de la inceputul sezonului imi fac mare placere, dar cine ma cunoaste bine stie ca ma bucur doar atunci cind reusitele mele aduc victoria echipei. Cu alte cuvinte, prefer rezultatele echipei in dauna celor personale", a spus Mutu dupa meci.

Fiorentinanews.com, calciotoscano.it, goal.com, fiorentina.it si agentia Datasport i-au acordat nota 7 lui Adrian Mutu, considerindu-l cel mai bun jucator al Fiorentinei. "In cea mai mare parte a meciului a fost devastator. Nu mai trebuie sa surprinda faptul ca marcheaza. Ar fi putut aduce victoria Fiorentinei din lovitura libera, dar portarul gazdelor a fost pe faza", a scris fiorentinanews.com. "Mutu a fost cel mai bun jucator al Fiorentinei. Ar putea sa ajunga sa lupte pentru titlul de golgheter al campionatului", a notat goal.com.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.