Unul dintre motivele pentru care managerul general Mihai Stoica nu a inaintat nici o oferta pentru un jucator brazilian este impozitul pe care Steaua ar trebui sa-l plateasca pentru salariul acestuia. Ar fi vorba de 67%, procent care il nemultumeste pe patronul Gigi Becali. Legea este ultimul "inamic" in calea transferurilor Stelei

Nu ajunge ca brazilienii sint scumpi datorita valorii lor deosebite. Nici ca Gigi Becali incearca sa-i ia pe aceia care nu ar cere salarii prea mari, asta pentru a nu-i nemultumi pe ceilalti fotbalisti din lotul Stelei: "Nu pot sa le dau salarii mari, pentru ca atunci imi vor cere toti mai multi bani si nu stiu unde o sa ajungem'.

A aparut, acum, o alta problema, de care oficialii stelisti se izbesc, in incercarea lor de a-si intari echipa pentru primavara europeana si pentru returul de campionat. Taxele platite pentru salariile lui Thereau, Saban sau Carlos sint de aproape 70%, lucru care nu l-a incintat pe patronul Stelei, la vremea cind aces tia au semnat. Dar, pentru ca nu era vorba de sume mari, Gigi Becali nu s-a preocupat prea mult de aceasta problema, mai ales ca Saban si Carlos sint pe picior de plecare, din iarna.

Acum, insa, se fac calcule in Ghencea pentru a facilita aducerea unor jucatori realmente valorosi. Pentru ca acestia sa aiba parte de salarii atractive, Steaua trebuie sa plateasca taxele la stat, care sint urmatoarele: 6,5% CAS, 9,5% CASS, 1% somaj, 16% impozitul pe venit global. Pe linga aceste plati, facute de angajat la stat, dar pe care le acopera, de fapt, tot angajatorul, adica Gigi Becali, un procent asemanator (33,5%) trebuie platit de angajator din suma salariilor pe care le au angajatii sai.

Asa se ajunge la un procent in jurul cifrei de 67%, iar patronul Stelei nu e incintat de aceasta perspectiva. Motivul este unul legat de veniturile jucatorilor care vor veni in Ghencea, ei trebuind sa primesca niste salarii de aproximativ 200.000 de euro. Gigi Becali ar fi astfel nevoit sa plateasca statului cam 120.000 de euro taxe, per jucator.

Transferurile care se anunta in Ghencea sint greu de realizat, tocmai pentru ca vremea donatiilor, actiunea care-l scutea pe Gigi Becali de plata unor taxe insemnate, a trecut. Este vremea ca banii cistigati din meciurile de Liga Campionilor sa fie cheltuiti si investiti.

Gigi Becali si ranga

Dupa ce patronul echipei din Ghencea si-a facut un trotuar nou in fata vilei sale din Aleea Alexandru, punind dale din marmura, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a atras atentia acestuia ca nu a avut nici un fel de aprobare pentru aceste lucrari. "Nu se poate face nimic fara aprobari. Actiunea domnului Becali este ilegala", a declarat Andrei Chiliman. Enervat la culme, Gigi Becali a iesit cu o ranga in fata casei si a inceput sa desfaca, din trotuar, dalele recent puse.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.