Dupa comportamentul dezamagitor al formatiei Hamburger Sport Verein (HSV), cu cinci infrangeri in serie, si in fata riscului ca Bayer Leverkusen sa fie invinsa miercuri de Dinamo, la Bucuresti, iar Werder Bremen sa fie eliminata din Champions League, pe 5 decembrie, de campioana en-titre, Barcelona lui Ronaldinho, nemtii au intrat in panica.

Potrivit revistei "Spiegel", Bundesliga e pandita de pericolul de a pierde unul din locurile de start in Champions-League. Caci clasamentul UEFA arata ca alte doua tari, Portugalia si Romania, sunt pe cale sa depaseasca Germania la puncte. Mai ales ca nu doar HSV a mancat bataie in ultimul meci international, ci si Werder Bremen, in fata lui Chelsea, iar Bayern München a facut un egal, 2:2, la Moscova. Ceea ce a intregit tabloul tristetii germane. Inca niste infrangeri precum acel 0-1 inregistrat de Leverkusen in compania lui Tottenham Hotspur in Cupa UEFA, si Bundesliga va pierde pozitia a cincea, coborand pe locul sapte in clasament, in spatele Romaniei, se lamenteaza "Spiegel".

Intr-un asemenea caz, in sezonul 2008/2009 va fi automat calificata in Champions League numai campioana Germaniei, ocupanta locului secund fiind obligata sa intre in calificari. Iar echipele de pe pozitiile 3-5 vor juca in Cupa UEFA. Portugalia, care are inca patru reprezentante, din sase, in competitii, a adunat 39,916 puncte. Germania, cu cinci din sapte echipe ramase in joc, are 40,221 puncte. Lidera clasamentului este Spania (65,748), cu sapte echipe din sapte calificate, urmata de Italia (6/7) si 61,374 puncte.

A treia pozitie revine Angliei (7/8/61,165 puncte), iar Franta vine pe locul al patrulea (7/8/50,156 puncte). Marea surpriza o constituie Romania - noteaza "Spiegel"-, ale carei trei reprezentante sunt toate in carti pentru primavara europeana, aducand tarii 38,832 puncte, ceea ce a urcat Romania de pe pozitia a zecea pe sapte (in sezonul trecut a ocupat locul al 15-lea). I

mpresionant este faptul ca romanii au reusit al doilea cel mai bun rezultat din istoria clasamentului UEFA, primul fiind izbutit de Spania in sezonul 1999/2000, conchide revista germana, care nu uita sa mentioneze ca o contributie importanta la aceasta performanta romaneasca a avut… Rapid Bucuresti, care a eliminat, in sezonul trecut, doua echipe nemtesti din Cupa UEFA: Hertha BSC si HSV.