Refuzat constant de selectioner, Ogararu a rabufnit de la Amsterdam

Inaintea intalnirilor cu Cipru, din vara, si cu Bulgaria, din preliminariile pentru Euro 2008, Victor Piturca l-a convocat pe George Ogararu in lotul largit al echipei nationale, dar a renuntat ulterior la el. Povestea s-a repetat si la amicalul cu Spania. "Deja m-am obisnuit", a fost replica fotbalistului lui Ajax, care s-a ferit sa comenteze mai mult. Reporterul Averea i-a facut insa o vizita lui Ogararu chiar la Amsterdam Arena, unde tocmai terminase antrenamentul.

Averea: Cum te simti in Olanda?

George Ogararu: In general, bine. Acum sunt insa epuizat, pentru ca am facut un antrenament foarte greu. Dupa egalul cu Twente, de pe teren propriu, lumea s-a cam suparat pe noi, asa ca antrenorul ne-a pus la treaba.

Meciul Romaniei din Spania l-ai vazut?

Bineinteles. A fost un meci foarte bun, echipa s-a miscat foarte bine, iar rezultatul este extraordinar. Spania e totusi Spania.

Nu-ti pare rau ca nu ai fost si tu acolo?

Normal ca regret ca n-am fost pastrat in lot. Domnul Piturca se pare ca nu intelege insa ca, atunci cand joci la o echipa buna de afara, cum este Ajax sau Fiorentina spre exemplu, mai stai si pe banca. Insa te pregatesti alaturi de niste fotbalisti de valoare, intr-un sistem pus la punct in cel mai mic detaliu si esti suta la suta pregatit.

De ce crezi ca selectionerul nu se bazeaza pe tine, mai ales ca te-a antrenat si la Steaua?

La partida cu Olanda, din Giulesti, a fost nevoit sa ma titularizeze, atat pe mine, cat si pe Petre Marin, ca fundasi laterali, pentru ca jucasem foarte bine cu Steaua in Cupa UEFA. Apoi am fost scosi principalii vinovati. Nu imi aduc aminte sa fi facut Robben ce a vrut cu mine, asa cum s-a intamplat in partida retur, de la Rotterdam, cand eu n-am mai jucat. Nici la Steaua eu nu am avut o relatie prea buna cu Victor Piturca.

Ati avut vreo cearta sau lucruri de genul acesta?

Nu. Dar Piti nu a fost niciodata un antrenor bun pentru mine. Eu am ajuns titular la Steaua pe vremea cand erau nea Imi si Lacatus. Cand a venit Piturca, m-a trimis la Resita si cand mi-a expirat imprumutul mi-a spus sa-mi caut singur echipa. M-a luat tot Laca, la Galati, unde am jucat foarte bine. Cand a venit Olaroiu, am devenit din nou titular, dar dupa aceea iarasi am trecut pe banca.

Cu Ten Kate, antrenorul lui Ajax, cum te intelegi?

E OK. Eu am ajuns aici la cererea lui Danny Blind, fostul antrenor, care a plecat in vara. El a trimis tot sezonul scouteri dupa mine si pana la urma au platit o suma asa de mare Stelei. Cautatorii Ajaxului ii mai voiau pe Mirel Radoi si pe Banel Nicolita, dar nu au putut satisface pretentiile financiare ale patronului Gigi Becali.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.