Noul sezon al "marelui circ" va incepe cu o serie de modificari in randul echipelor, dintre care cele mai importante sunt retragerea multiplului campion mondial Michael Schumacher si mutarea campionului en-titre Fernando Alonso, de la Renault la McLaren.

Astfel, constructorul francez, care a castigat titlul in acest an, ii va folosi pe italianul Fisichella si pe finlandezul Heikki Kovalainen, tanara speranta a Formulei 1. Cei de la Renault vor putea apela si la Piquet Jr., pilotul de teste care l-ar putea indeparta pe italian.

La Ferrari, brazilianul Felipe Massa va avea un nou coleg, menit sa-l inlocuiasca pe "Schumi", acesta fiind finlandezul Kimi Raikkonen. Toyota va conta pe italianul Jarno Trulli si pe Ralf Scumacher, in vreme ce pentru Williams vor concura germanul Rosberg si austriacul Alexander Wurz. Sub culorile celor de la Red Bull vor pilota scotianul David Coulthard si australianul Mark Webber, iar cei de la Honda vor conta pe englezul James Button si pe brazilianul Barichello.

La McLaren, campionul Alonso va fi insotit de primul pilot de culoare din Formula 1, britanicul Lewis Hamilton. Team-ul Sauber nu a facut nicio modificare, dorind sa conteze mai departe pe serviciile lui Nick Heidfeld si ale lui Robert Kubica. Celelalte trei echipe vor avea urmatoarele componente: Spyker va conta pe olandezul Albers si pe portughezul Tiago Monteiro, Toro Rosso pe americanul Scott Speet si pe italianul Liuzzio, iar Super Aguri isi va incredinta destinele in mainile japonezului Takuma Sato si ale britanicului Anthony Davidson.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.