Steaua a facut scor (3-0), in ultimul meci al turului, in fata Jiului, dupa un joc frumos, care a curs navalnic, spre poarta aparata de Multescu. Dupa ce si-au asigurat locul in primavara europeana, elevii lui Oli au hotarit ca seara trebuie sa-i apartina francezului Thereau, omul responsabil cu show-ul. Olaroiu a jucat ofensiv, oferind un spectacol agreabil pentru finalul turului

Chiar daca au mai ramas de disputat inca doua etape din retur, ros-albastrii au pregatit cu atentie jocul cu Jiul, pentru a incheia pozitiv prima parte a campionatului. Dupa ce a asigurat un loc in Cupa UEFA, Olaroiu a aliniat o formatie ofensiva in fata minerilor. Prima parte a jocului a apatinut, de altfel, Stelei, care i-a pus la respect pe elevii lui Marin Tudorache. Stelistii s-au asezat tacticos la conducerea partidei, dominind autoritar.

Din rolul de fundas dreapta, Banel Nicolita a urcat de nenumarate ori si si-a servit coechipierii din atac cu centrari excelente. Dupa ce neobositul Nicolita a trimis mingea in transversala, Vali Badea a deschis scorul (23), printr-o minge trimisa cu capul, din centrarea lui Gigel Coman. De altfel, fundasul stinga a fost copia in oglinda a lui Banel, avind, de asemenea, sarcina de a-i angaja cu centrari utile pe oamenii de atac ai ros-albastrilor. Elevii lui Olaroiu au continuat asediul, dar Dica (26) sau Thereau (33) nu au reusit decit sa semene panica in careul lui Multescu.

Jucatorii Jiului nu au aratat veleitat i ofensive aproape deloc, pa- rind crispati in fata trupei lui Oli. Doar Vrajitoarea a incercat sa-l prinda pe picior gresit pe Cernea, in minutul 55, dar tabela s-a inca- patinat sa ramina incremenita. Stelistii combina frumos, construiesc si, cum e si firesc, maresc avantajul. Autor: francezul Thereau, care aduce linistea in minutul 60 cu un voleu de mare clasa.

E 2-0 si jocul curge intr-un singur sens. Sensul dictat de acelasi Thereau, care profita de o gafa a lui Kalai si inchide meciul, turul si seara cu o noua executie de manual. Steaua adulmeca urma ciinilor si asteapta ultima seara de Liga, cea de la Lyon, crescind in Ghencea un muschetar ce parca ar vrea sa zboare. Prima ocazie, poate si cea mai importanta, va fi prezentarea in fata lui Juninho si a celorlalti fantastici.

Litu contra Steaua

Atacantul imprumutat de Steaua la Jiul a fost titular aseara in prima garnitura a minerilor. Alin Litu are contract cu gruparea din Valea Jiului pina la vara, cind va reveni in lotul Stelei. Este al doilea junior stelist care joaca, in acest sezon, impotriva echipei sale, dupa Valentin Simion, imprumutat la UTA.

Revansa lui Coman

Folosit de antrenorul Cosmin Olaroiu pe postul de fundas stinga, Gigel Coman a inceput mai ezitant meciul si a fost taxat imediat de unii suporteri, care l-au fluierat. Jucatorul a centrat, apoi, excelent pentru golul lui Badea si a avut o reactie nervoasa la adresa fanilor de la tribuna I, ridicind pumnul in aer.

Atac la selectioner

Mirel Radoi a fost pentru prima data titular in acest sezon. Intrebat de un reporter daca, dupa acest redebut, se gindeste si la echipa nationala, capitanul a facut o declaratie-soc: "Nu ma gindesc la echipa nationala, acum ma gindesc doar la Steaua. Poate atunci cind ma vor suna si ei sa ma gindesc si la echipa nationala". Aceasta afirmatie este una cu trimitere directa la selectionerul Victor Piturca, care, se pare ca nu s-a interesat de situatia jucatorului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.