Sportiva din Onesti spune ca nu a incercat sa se sinucida in anii ’80 si sustine ca in primii ani de exil avea cosmaruri cu securisti

"Nadia Comaneci a fost singura gimnasta pe care nu am putut sa o stapinesc. Din momentul in care s-a apucat de sportul de performanta, la 6 ani, viitorul ei a fost indestructibil. Ii ceream sa faca 20 de exercitii la birna, iar ea facea 30", isi aminteste antrenorul Bela Karoly. Viata Nadiei Comaneci poate fi oricind subiectul unui roman sau al unui film de succes. Este o poveste in care se impletesc sacrificiul, performanta, succesul, dragostea si banii. Desi despre Nadia

s-au scris carti, s-au regizat filme, asupra vietii ei inca staruie o doza de mister. Pentru a o cunoaste mai bine pe zeita de la Montreal, americanca Amanda Hooton i-a facut o vizita acesteia la clubul de gimnastica pe care il detine in Oklahoma. ,,Aici, Nadia se simte confortabil. Este casa ei, afacerea ei, pe care o detine in coproprietate cu sotul ei, Bart Conner. Cladirea din sticla gazduieste o fabrica de pantofi de gimnastica, un magazin de echipament si o sala uriasa de antrenament", povesteste Hooton.

Urmarita de politie

Viata nu a fost intotdeauna usoara pentru fosta campioana olimpica de la Montreal. ,,Ca sportiv, in Romania comunista, Nadiei nu i-a fost tot timpul bine", este concluzia la care a ajuns americanca. "Cind ne-am intors in tara, in 1976, a trebuit sa muncesc la fel ca toti ceilalti. Nu am dus o viata luxoasa, nu am avut parte de privilegii. A trebuit sa stau la cozi ca si ceilalti compatrioti si sa fiu urmarita de politie. Nu am avut bani, nu am avut parte de tratament special. Toate au fost doar zvonuri", a declarat Comaneci.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.