Adversara Rapidului din grupa G a Cupei UEFA, Mlada Boleslav, va sosi la Bucuresti astazi in jurul orei 13:00, in vederea partidei ce se va disputa joi, de la ora 20:15, pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu. Cehii au programat antrenamentul oficial de la ora 19:00 pe arena de langa Podul Grant.

Componentii echipei giulestene sunt pregatiti pentru infruntarea cu Mlada, insa nu detin prea multe informatii despre adversarul de joi, din cadrul celei de-a treia etape a grupei G din Cupa UEFA.

Fundasul Vasile Maftei a precizat ca impreuna cu colegii sai va urmarii jocuri ale adversarilor, insa important este ca cele trei puncte sa ramana la Bucuresti. "Ne asteapta o partida destul de dificila, cu o echipa puternica din campionatul Cehiei. Nu am reusit inca sa vedem nicio caseta cu ei, insa urmeaza in cursul zilei de astazi (n.r. ieri) sa-i studiem. Ne-a dat Razvan cateva detalii depre ei, insa prea multe nu stim deocamdata. Va pot spune insa mai multe despre noi. Speram sa facem un joc cat mai bun si sa castigam cele trei puncte puse in joc, care sunt vitale pentru noi", a declarat Maftei.

Unul dintre cei mai importanti oameni ai trupei lui Razvan Lucescu, atacantul Viorel Moldovan, considera ca o victorie cu Mlada ar insemna ca Rapidul sa capete o incredere mai mare pentru meciul de la Atena, cu Panathinaikos. "Cunoastem cu totii calitatea fotbalului ceh. Vom intalni o echipa atletica, bine organizata, o echipa care a eliminat pe Olympique Marseille inainte de a ajunge in faza grupelor. Suntem constienti ca pentru noi numai victoria conteaza si trebuie sa facem tot ce putem pentru a o obtine. Sunt trei puncte de care avem mare nevoie in perspectiva calificarii. In cazul unei victorii in acest meci, vom merge la Atena altfel decat daca am face un egal sau daca, Doamne fereste, vom pierde meciul de joi. Nu stiu daca este un meci decisiv, dar este important sa-l castigam", a precizat Moldovan.

Una dintre marile probleme cu care se va confrunta Rapidul in partida cu Mlada Boleslav va fi absenta mijlocasului Costin Lazar, care a suferit o accidentare in partida de campionat de la Piatra Neamt, unde rapidistii s-au impus cu scorul de 3-0. "Am dureri ingrozitoare la genunchiul stang si nici macar nu pot sa pun piciorul jos. Ma dor si muschii si ligamentele. Din pacate nu voi putea evolua in meciul de Cupa UEFA", a declarat tanarul mijlocas.

Cu toate acestea, Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, spera ca fostul "student" sa poata evolua in partida cu cehii si crede ca accidentarea acestuia nu este una prea grava. "Eu am incredere ca el va fi pe teren joi in meciul cu Mlada. Cred totusi ca nu este o accidentare grava", a mentionat Zotta.

Oficialul giulestean isi doreste ca formatia sa sa confirme evolutia extraordinara din sezonul trecut al Cupei UEFA, iar pentru acest lucru trebuie mai intai sa obtina calificarea in "primavara europeana". De asemenea, Zotta considera ca ar fi mai bine ca Rapidul sa obtina calificarea de pe primul loc in grupa, pentru a evita adversarii puternici in fazele superioare ale competitiei.

"Echipa noastra trece prin momente foarte bune, iar noi trebuie sa castigam aceasta partida. O victorie in partida cu Mlada ne-ar da mai multa incredere in ceea ce priveste obtinerea calificarii in optimile Cupei UEFA. Eu cred in valoarea baietilor si cred ca vor obtine victoria. Rezultatele obtinute anul trecut ne dau dreptul sa speram la mai mult. Probabil ca daca vom castiga cu Mlada, vom putea aborda meciul de la Atena cu gandul la castigarea grupei. Este foarte importanta pozitia de pe care ne calificam, pentru a evita adversarii dificili la tragerea la sorti pentru optimi", a precizat Zotta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.