Timp de trei zile, incepand de astazi, statiunea montana Predeal va fi gazda Campionatelor Mondiale militare de schi, cea mai importanta competitie organizata in Europa de Est dupa 1990 la acest sport. La startul intrecerilor se vor alinia circa 400 sportivi din 23 de tari, la fond, alpin si biatlon. Cele mai disputate concursuri se anunta cele de la biatlon unde atat la masculin, cat si la feminin vor concura nume de rezonanta ale acestei discipline.

Capul de afis al intregii competitii este tinut de biatlonistul german Peter Sendel, cel mai titrat concurent care, la stafeta, a cucerit titlul olimpic in
1998, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2002 si a fost dublu campion mondial, in 1997 si 2003. Cu cel mai bogat palmares dintre participanti, Sendel este, fara discutie, principalul favorit la podiumul militar, dar un important adversar al sau se anunta finlandezul Paavo Puurunen, campion mondial in 2001.

In intrecerea feminina de biatlon, lupta pentru podium va fi de asemenea la nivel inalt, printre concurente numarandu-se Katharina Echter, din Germania, campioana europeana la stafeta in 2002, slovena Andreja Koblar, castigatoare a trei etape de Cupa Mondiala, si, de ce nu, reprezentanta noastra Eva Tofalvi (foto) care are in palmares un important loc sase la JO de la Nagano.

Intrecerile de biatlon, schi fond si patrula se vor desfasura in Complexul Sportiv "Valea Rasnoavei", iar cele de slalom urias pe partia "Subteleferic". Cele patru probe din concurs vor fi arbitrate de oficiali romani si monitorizate de reprezentanti ai Consiliului International al Sportului Militar si ai federatiei internationale de specialitate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.