In preziua meciului dintre Steaua si Dinamo Kiev, la conferinta de presa au fost prezenti antrenorul Cosmin Olaroiu si capitanul Mirel Radoi. Amindoi au vorbit cumpatat, constienti ca partida din seara aceasta va avea o incarcatura aparte, fiind un meci decisiv pentru acccederea in primavara europeana

A inceput Cosmin Olaroiu: "Ultimul meci de pe teren propriu, unul de o incarca tura aparte. Sper sa avem ceva mai mult curaj decit in precedentele partide din Ghencea". Ecourile victoriei din Ucraina inca mai rasuna in mintea ros-albastrilor, lucru confirmat tot de Oli. "Sper sa evoluam ca in partida de la Kiev, desi atunci am avut o zi buna, care e greu repetabila", a declarat antrenorul Stelei.

In ceea ce priveste punctele forte ale echipei lui Cernat, Oli a fost si aici destul de clar. "Au jucatori cu o experienta mai mare decit cea a baietilor nostri, iar, pentru ca rezultatul final e capital pentru ei, determinarea va juca un rol important". Meciul din seara asta nu va semana deloc cu ceea ce s-a intimplat in Ucraina, asta in viziunea tehnicianului ros-albastrilor.

"Difera coordonatele, miza e alta, presiunea va fi mult mai mare. La Kiev n-au stiut la ce sa se astepte, dar acum vor fi mult mai precauti". Si Mirel Radoi a oferit citeva lamuriri despre situatia lui si vizavi de intrebarea care circula pe buzele tuturor.

"Miine va fi primul meci in care voi avea cu adevarat emotii. S-a tot vorbit despre genunchiul meu, ca si cind s-ar afla sub un semn de intrebare. El e bine, dar am prea putine meciuri in picioare". Aflat in fata primului sau meci in cea mai importanta competitie intercluburi, Mirel a indemnat la calm si la maturitate.

"Trebuie sa fim cu capul pe umeri, pentru ca publicul ne va impinge in atac, dar sa nu cadem in extrema cealalta, sa neglijam apararea". In cazul unei victorii si a unei calificari mai departe, in primavara europeana, Radoi si-a reiterat dorinta de a evolua cu Dinamo, rivala din Stefan cel Mare. "Eu am spus cu cine vreau sa picam mai departe. Pentru asta trebuie sa ne califica m si noi, si ei".

GEORGE OGARARU: " Le tin pumnii baietilor si sper sa se califice in primavara europeana. O sa ma uit si eu la meci si banuiesc ca o sa am mari emotii. Steaua este capabila sa invinga."

Fundas central Dorin Golan?

In ultimul numar al revistei oficiale a competitiei, "Champions", numele lui Dorin Goian e scris intr-un mod cel putin haios, el fiind trecut in toate casetele tehnice de la meciurile Stelei drept Golan. Si Hagi apare, el fiind nominalizat in categoria celor care au jucat si la Real Madrid, si la Barcelona.

Ultimul roman prezent este Nicolae Dica, cel care "a ingenuncheat Dinamo Kiev". Nu e prima data cind numele jucatorilor stelisti sint scrise prost, acelasi lucru intimplindu-se si inaintea celorlalte doua meciuri de pe teren propriu.

Radoi, din primul minut?

Mirel Radoi are ocazia sa debuteze in aceasta seara in cea mai importanta competitie intercluburi. Mijlocasul stelist a ratat primele meciuri din grupele Ligii Campionilor din cauza problemelor grave de la genunchi. In ciuda faptului ca, saptamina trecuta declarase ca nu va juca din primul minut, lucrurile s-ar putea schimba. Olaroiu a declarat la conferinta de presa ca inca nici el si nici jucatorul nu stiu daca cel din urma va intra din primul minut pe teren, la partida cu Dinamo Kiev. Dar, pentru ca Stelei ii trebuie multa personalitate, asa cum a spus Oli, se pare ca Mirel ar putea fi trimis ca titular pe gazon. In ultimul meci al ros-albastrilor, cel de la Tirgu-Jiu, Radoi a intrat pentru 30 de minute, jucind fundas central, in locul eliminatului Goian.

MIREL RADOI: "Ar fi un avantaj pentru ucraineni sa joace Cernat. Eu cred ca e un jucator foarte bun Nu ne concentram in campionat asa cum o facem in Liga Campionilor.

La Steaua nu e o criza. E doar o mare oboseala psihica si fizica.

Mircea Lucescu antreneaza alta echipa si nu cred ca e bine sa spuna el cine si cit sa joace la Steaua.
Pentru mine, va fi un meci aparte, pentru ca voi fi direct implicat O sa fie o partida diferita fata de celelalte de pe teren propriu."

COSMIN OLAROIU (antrenor Steaua):" Si un egal este suficient pentru a merge mai departe, dar e riscant sa joci la un rezultat de acest gen. Noi vom evolua la victorie.

Am jucat extrem de multe meciuri anul acesta, dar trebuie sa incepem sa ne obisnuim cu asta.
In acest sezon am avut norocul sa dispunem de lot bun din punct de vedere valoric si numeric. Daca anul trecut am fi avut atitia accidentati, nu stiu cum faceam echipa de start.

O sa ne obisnuim cu acest ritm abia cind o sa jucam mai mult la un asemenea nivel ridicat.

Mai sint bilete de vinzare

Fanii care doresc sa urmareasca din tribune partida de astazi mai au o sansa sa gaseasca bilete si azi la ghiseele de la stadionul Steaua. Cele peste 1.000 de tichete ramase de la suporterii ucraineni, puse in vinzare simbata, nu s-au epuizat pina ieri. Cele citeva sute de bilete ramase vor fi puse in vinzare astazi, incepind cu ora 10:00.

Pe ultimul loc la posesie

Steaua ocupa ultima pozitie in clasamentul posesiei balonului, dintre toate cele 32 de echipe participante in Liga. Campioana Romaniei, cu o posesie medie de 23 de minute pe meci, este devansata chiar si de FC Copengaha, cu 25. Adversarele ocupa locuri fruntase, Real Madrid avind o medie de 31 de minute, Lyon 28 si Dinamo Kiev, 27. Pe primul loc se afla Arsenal, cu 34 de minute.

Antrenament cu buna dispozitie

Primul pe terenul sase din complexul Ghencea a aparut juniorul Ochirosii. Apoi, dupa cinci minute, au aparut si ceilalti. Dupa citeva pase in doi, mai mult un prilej de dezmortire, s-a trecut la lucrul in trei. Ritmul a crescut si el, Cosmin Olaroiu dind comenzi scurte celor care nu lucrau cum trebuie.

Portarii au fost si ei bagati in priza de cel care se ocupa cu antrenamentul lor, adica de Vasile Iordache. Apoi s-a trecut la binecunoscutul 5 contra 2, acolo unde s-a dat drumul la robinetul cu buna-dispozitie. Lovin se distra alaturi de Goian, pe seama lui Saban, la un alt careu de acest gen, Bostina fiind lovit de Petre Marin, semn ca nici determinarea nu era straina de antrenamentul oficial al Stelei.

Nici exercitiul de posesie a mingii nu putea lipsi de la ultima sedinta tehnica, mai ales ca Steaua e ultima la acest capitol dintre participantele din Liga Campionilor. Pe o jumatate de teren, Oli a exersat acest lucru, pentru ca azi una dintre luptele ce trebuie cistigate va fi data la mijlocul terenului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.