Echipele feminine ale Romaniei si Rusiei s-au calificat in finala Cupei Mondiale de la Aarhus, reeditandu-se astfel ultimul act al campionatelor lumii de anul trecut. Nationala noastra a intrecut Ucraina in semifinale cu 27-25, dupa ce la pauza scorul a fost 14-11, iar Rusia a dispus de Danemarca la patru goluri diferenta, 32-28. Romancele puteau castiga mult mai lejer, conducand cu 20-12 si 25-18, dar s-au relaxat, permitand adversarelor sa reduca simtitor handicapul. Astfel, s-a ajuns la 20-17 si 25-22, iar spre finalul meciului la 27-25.

Cele mai multe goluri, 7, le-a marcat Ionela Galca, secondata de Cristina Varzaru 6 si Adina Meirosu 4. Bine au mai jucat Luminita Hutupan-Dinu si Ramona Farcau-Maier. In schimb, Valentina Elisei-Ardean nu prea a fost in apele ei, rezervandu-si, probabil, pofta de joc pentru ultimul act al competitiei.

In finala de aseara, desi fetele noastre sau comportat excelent conducand la pauza cu o diferenta de doua goluri, au cedat inca o data, in final (28-29), ratand astfel cucerirea unui trofeu pe care l-ar fi meritat cu prisosinta. In finala mica, echipa Danemarcei a intrecut Ucraina cu 24 la 20, ocupand locul al treilea si intrand in posesia unui cec in valoare de 10.000 de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.